Geschenktip: deze kerstcadeaus van Aberfeldy whisky zijn perfect voor de mannen in je leven
© Aberfeldy

Geschenktip: deze kerstcadeaus van Aberfeldy whisky zijn perfect voor de mannen in je leven

Leestijd: 2 min

Aberfeldy, de whisky distilleerderij uit de Schotse Hooglanden en tevens hofleverancier aan het Britse koningshuis, blaast dit jaar 125 kaarsjes uit. Om dit te vieren hebben ze twee bijzonder originele attenties voor onder de kerstboom gecreëerd, en die komen goed van pas in de cadeau-paniek voor Kerstavond.

Ter ere van hun 125-jarig jubileum bottelde het single malt merk een exclusieve editie van hun 25 jaar oude whisky, en dat verpakt als een waar collector’s item. Naast deze exclusieve uitvoering, brengen ze dit jaar hun 12-jarige flessen uit in een gold bar kerstverpakking om het geschenk een extra feestelijke toets te geven. Dit zijn de ideale cadeautjes dus als je eens niét voor herensokken, een scheerborstel of dat zoveelste barbecue-boek wil gaan. Verras je vader, lief of broer dus met een van deze twee kerstgeschenkjes, in de filosofie van de Aberfeldy familie.

Aberfeldy flessen

pers

Eeuwenoude technieken

Al sinds 1898 creëert Aberfeldy vakkundig de beste smaak en kwaliteit van whisky, waardoor ze uitgroeiden tot echte ‘Whisky Baronnen’, een groep pioniers die de basis legde voor de beroemde en iconische Schotse whisky-wereld zoals we die vandaag kennen. Ze doen dat in het gelijknamige dorp Aberfeldy en tevens het hart van Schotland, waar de hoogste berg van Perthshire, de diepste loch en de langste vallei samenkomen. “De muren van de charmante distilleerderij zijn doordrenkt van geschiedenis en erfgoed, je ziet dat de traditie van whisky maken generaties teruggaat” vertelt Stephanie Macleod, vijfvoudig ‘Master Blender’-winnaar. Door middel van eeuwenoude technieken, zoals langdurige fermentatie, roept de whisky een rijke en zoete smaak op, afgetopt met de zeldzame maar voor het merk net erg kenmerkende honing-toetsen. Langdurig gerijpt op eikenhouten of oude sherryvaten, komt hun herkenbare en geliefde smaak met toetsen van honing, maar ook kruiden en vanille, tot stand. 

Cadeautip 1: Exclusieve 25 Years single malt 

Om de mijlpaal van 125 jaar te vieren, brengt het merk deze eindejaarsperiode ten eerste een 25 jaar oude single malt whisky op de markt. Bijzonder is dat die verrijkt werd door een rijping in first-fill Oloroso Sherry vaten. En dat is nog niet alles: de botteling wordt verpakt als een prachtig collector’s item: een luxueuze zwart-gouden doos afgewerkt met een jaren ‘20 art nouveau look. Wie is daar nu geen fan van?

Aberfeldy 25 years

pers

Cadeautip 2: 12 Years Goldbar 

De Aberfeldy 12 is dan weer een premium single malt, gemaakt van het zuiverste water en de fijnste gemoute gerst. Dat zorgt op zijn beurt voor – opnieuw – die gekende zoete, honingachtige smaak, maar dan met tonen van vanille, toffee en zelfs een vleugje rook erin verwerkt. Als kers op de taart wordt ook deze bijzondere whisky geleverd in een luxeverpakking, ditmaal in de vorm van een gouden metalen doosje. 

Aberfeldy Fles Glas

Aberfeldy

Deze cadeautjes vinden wij dé perfecte kerst-vondsten voor papa’s die houden van een pure whisky. Of houdt de man in je leven eerder van een tasty cocktail, zoals de populaire Aberfeldy gold fashioned? Alles is mogelijk, maar dan wel steeds vanuit een stijlvolle verpakking.

De exclusieve botteling is wereldwijd verkrijgbaar in een speciale verpakking voor €499,99. De speciale editie ‘12 Years Goldbar’ is vanaf nu te koop voor €43,99. Je kan ze vinden via de webshop van de distilleerderij of bij verschillende speciaalzaken in België. Let wel: enkel tijdens de feestdagen biedt Aberfeldy zijn speciale Goldbar aan.

Ons vakmanschap drink je met verstand.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Aberfeldy.

Lees ook:
Life hack: elke 2 jaar een nieuwe look met een trendy bril
De perfecte cadeaus voor sportievelingen
Kamerplanten blij houden tijdens de herfst en winter doe je zo

Commercieel team De artikels van >