Gents restaurant verbiedt smartphones tijdens het eten
© Unsplash

Gents restaurant verbiedt smartphones tijdens het eten

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Je herkent vast de situatie wel: je gaat een gezellig avondje uit eten en iedereen heeft meer oog voor zijn smartphone dan voor het eten op zijn bord. Of misschien ben jij juist de persoon die het moeilijk heeft om zijn smartphone weg te leggen. Gents restaurant Cochon De Luxe kwam met dé oplossing...

Wie vorige week het nieuws gevolgd heeft, heeft mogelijk opgevangen dat de helft van de Belgen zijn smartphone gebruikt tijdens het eten.

https://www.facebook.com/vtmnieuws/videos/helft-belgen-gebruikt-smartphone-tijdens-eten/710693659298053/

Voedingssalon

Het Voedingssalon nam de enquête af naar aanleiding van hun 89ste editie op 13 oktober in Brussels Expo. Je smartphone gebruiken tijdens het eten is echter niet zo’n slim idee, daardoor besteed je minder aandacht aan wat je eet. Je schept grotere porties op en je geniet niet echt van je eten. Bovendien heb je ook minder aandacht voor een goed gesprek met je geliefden, waar je anders toch veel voldoening uit haalt.

Cochon De Luxe

Ook Tom en Alison van het Gentse restaurant Cochon De Luxe merken op dat meer en meer mensen naar hun GSM staren tijdens een avondje uit eten. Ze besloten dan ook om een eenmalig “Table Mode”-menu aan te bieden in hun restaurant te Gent. Wij werden uitgenodigd om te genieten van de creaties van Tom bovenop onze smartphone. Say whut? Bij Cochon De Luxe bieden ze gastronomie aan in een eigenzinnig en eigentijds kader, of beter gezegd “luxe met een hoekje af”. Dat werd ons al snel duidelijk wanneer iedereen zijn smartphone voor zich op tafel moest leggen. De verschillende gangen werden hierop gepresenteerd. Weliswaar op een plastiek hoesje!

Op deze manier kreeg niemand de kans om naar zijn smartphone te kijken. Hiermee wou Tom (en Alison) terug naar de roots van een restaurantbezoek:

“Soms denk ik dat ze de reden vergeten waarom ze op restaurant gaan namelijk: van het eten, de sfeer en het gezelschap genieten. Met dit menu wilden we de mensen terug doen inzien hoe aangenaam het is om op restaurant even offline te zijn.” – Tom Van Lysebettens 

Achteraf bleek iedereen het overleefd te hebben. De aanwezigen gaven toe dat het vaak meer om een gewoonte gaat, of om iemand iets te laten zien op de smartphone. Dus: probeer bij je volgende restaurantbezoek die GSM eens thuis te laten!

Kun je niet geloven dat we écht van onze smartphone gegeten hebben? Zie hier het bewijs:

 

Meer lezen over de impact van het smartphonegebruik in ons leven? Dit is vandaag het nummer 1 seksprobleem in bed en Smartphoneverslaving 2.0, de ondraaglijke bereikbaarheid van het bestaan

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Eten, Gent, Lifestyle, Smartphone.