Dit is vandaag het nummer 1 seksprobleem in bed
© Shutterstock

Dit is vandaag het nummer 1 seksprobleem in bed

Leestijd: 1 min

Vroeger was hoofdpijn het ultieme excuus om geen seks te hebben met je partner, vandaag is het grootste seksprobleem...de smartphone. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we in bed meer bezig zijn met onze gsm dan met elkaar. Maar het kan nog erger. Twee op de tien jongeren laat zich zelf tijdens de seks afleiden door hun smartphone!

Smartphones, tablets en andere elektronische toestellen nemen steeds meer ruimte in in ons dagelijkse leven. Zeker bij de smartphone lijkt het soms wel of het toestel vergroeid is met onze handen. Uit onderzoek blijkt dat sommige mensen nog een stapje verder gaan en hun smartphone zelfs niet kunnen loslaten in de slaapkamer. En dat heeft een impact op wat er tussen de lakens gebeurt.

De grootste afleider

Uit een onderzoek van een Nederlands onderzoeksbureau blijkt dat 90% zich stoort als hun partner in bed naar zijn of haar smartphone kijkt. Maar liefst 70% van de respondenten gaf aan dat hun telefoongebruik ten koste van hun seksleven gaat. Vooral bij jongeren onder de dertig is de smartphone het nummer een seksprobleem. Twintig procent geeft toe dat ze zelfs tijdens de seks afgeleid worden door hun mobiele apparaten.

De smartphone is voor de helft van de respondenten de grootste afleider in bed. Op nummer twee staat de algemene trend naar individualisering, oftewel meer met jezelf bezig zijn dan met anderen. Het derde grootste seksprobleem is dan weer Netflix of televisie.

Seksuologe Kaat Bollen reageert op deze resultaten: ” Tegenwoordig weten mensen via sociale media meer over een vreemde dan over de dag van hun eigen partner. Dat komt de emotionele intimiteit zeker niet ten goede. Een smartphone hoort in mijn ogen niet thuis in de slaapkamer, zelfs niet als wekker. Voor je het weet ben je afgeleid door een melding. Goed voorspel begint al vanaf het moment je samen in bed kruipt. Met een smartphone in de hand is dat moeilijk, want je bent er geestelijk niet bij.”

Kaat Bollen raadt aan om je smartphone niet langer mee te nemen in de slaapkamer. Op die manier ben je 100% bij elkaar. Als tip heeft ze ook nog mee om minstens een schermloze avond in de week te houden. Een avond zonder smartphone, laptop of tv. Niets! Zo geef je jullie seksleven meteen een boost.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Kaat Bollen, Seks, Seksproblemen, Smartphone.