Shopping: de beste scrubs en peelings voor een zijdezachte huid
©

Shopping: de beste scrubs en peelings voor een zijdezachte huid

Leestijd: 1 min

De lente is niet alleen het perfecte seizoen voor een grondige schoonmaak van je huis, maar ook van je lichaam. Scrubs en peelings zijn de ideale manier om alle dode huidcellen te verwijderen en een zo goed als nieuwe huid te bekomen. Met deze scrubs en peelings zal je huid stralen zoals nooit tevoren!

Lees ook: Shopping: de leukste gezichtsmaskers om jezelf in de watten te leggen

/

Weg met dode huid

Wist je dat onze huid ongeveer 28 dagen nodig heeft om zichzelf compleet te vernieuwen? Dit natuurlijke proces is erg belangrijk voor een gezonde uitstraling. Toch vallen al die dode huidcellen nooit tegelijk van je huid. Het kan ervoor zorgen dat poriën verstopt geraken en dat resulteert soms in een doffe en grauwe huid.

Met een scrub of peeling kan je dode huidcellen gaan verwijderen en versnel je het hernieuwingsproces. Je doet deze handeling best wekelijks of twee keer per week. Die extra tijdsinvestering in jezelf loont zeker wel de moeite! Je huid voelt zachter dan ooit te voren, ziet er stralend en fris uit en je gaat bovendien ook gemakkelijker en egaler bruin worden!

Scrubs vs peelings

De termen scrub en peeling worden vaak door elkaar gebruikt, maar toch zijn er verschillen tussen beide behandelingen. Ze hebben beiden wel hetzelfde einddoel: het verwijderen van dode huidcellen. Een scrub is eerder mild en zacht. Het is een crème of een gel waarin korreltjes verstopt zitten. Hoe kleiner de korreltjes, hoe grondiger je huid gescrubd zal worden.

Een peeling werkt daarentegen niet met korreltjes, maar met een chemische stof in een crème. Je brengt een peeling net aan zoals een masker en laat het enkel minuten op je huid zitten. Vaak is een peeling agressiever dan een scrub, waardoor het effectiever is voor mensen met veel acne, mee-eters en grove poriën. Je hebt peelings die je thuis kan doen, maar voor een grondige peeling ga je best langs bij een schoonheidsspecialiste.

/

Onze favorieten

Nu de zomermaanden bijna voor de deur staan, verzamelden wij de allerbeste scrubs en peelings van het moment.

Scrubs

Peelings

Meer lezen? Vette huid: met deze tips vermijd je een glanzende huidHyperpigmentatie: zo geraak je verlost van donkere vlekken10 low budget beauty producten die je in je kast wil hebben.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Huidverzorging, Peeling, Scrub, Scrubben, Skincare.