Wat wij vinden van het nieuwe Fitbit Ionic horloge
© Fitbit

Wat wij vinden van het nieuwe Fitbit Ionic horloge

Door Belen Ucros en Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Iedereen die de nieuwe Fitbit Ionic heeft getest, kan niet meer zonder leven! Maar wat maakt het nieuwe digitale horloge zoveel beter dan zijn concurrenten? Wij hebben het voor jullie uitgezocht.

Wat belooft het?

De nieuwe Fitbit Ionic wordt jouw eigen persoonlijke assistent. Niet enkel op het vlak van sport, maar ook voor je gezondheid, welzijn en binnenkort zelfs om je bankzaken te regelen. En dat allemaal zonder dat je een gsm, gigantische koptelefoon of een elektronische kaartlezer moet meesleuren in je handtas. De Fitbit Ionic is de ideale partner voor iedereen die wat extra motivatie kan gebruiken om te sporten.

Het concept

De Fitbit Ionic synchroniseert al je gegevens via de Fitbit app die verkrijgbaar is via Google Play of via de App store. Nadat je al je persoonlijke gegevens en doelen hebt ingesteld, hoef je enkel nog het horloge rond je pols aan te brengen. Het horloge heeft tientallen functies. Zo kan je het gebruiken om je stappen te tellen (of de lengtes die je zwemt), het kan je hartslag meten of het aantal calorieën die je hebt verbrand tijdens het sporten.

Je kan het toestel gebruiken om je sportsessies bij te houden en het is ook geen probleem als je het even vergeet. De Fitbit Ionic detecteert namelijk zelf automatisch wanneer je aan het sporten bent. Bovendien is vals spelen ook niet mogelijk, want het horloge heeft ook een GPS-functie.

 

Fitbit Ionic

Fitbit

Het digitale horloge meet ook je slaapkwaliteit aan de hand van je hartritme. Na elke nacht kan je bekijken op welke momenten je in een bepaalde slaapfase (licht, remslaap, diepe slaap) zat. Je kan je resultaten zelfs vergelijken met het gemiddelde van vrouwen (of mannen) van je leeftijd.

Concreet

De Fitbit Ionic heeft nog een extra functie die ideaal is voor mensen die graag sportsessies volgen via Youtube. Op het horloge staan enkele trainingssessies die je direct via je scherm kan volgen. Je hebt dus niet langer een computerscherm of smartphone nodig om buikspieroefeningen, ademhalingsoefeningen of aan mindfulness te doen. Voor wie het een tikkeltje meer mag zijn, is er ook de Premium Guidance op Fitbit Coach. Het programma biedt een gepersonaliseerd trainingsprogramma op maat aan en analyseert je prestaties. Ideaal om uit je comfortzone te stappen, zonder het onmogelijke van je lichaam te vragen.

 

Fitbit Ionic

Fitbit

De Fitbit Ionic is ontworpen om de gebruiker zoveel mogelijk vrijheid te geven tijdens het sporten. Meldingen en berichten op je smartphone worden ook direct doorgestuurd naar het scherm van je horloge via Bluetooth of Wifi. Als je houdt van muziek tijdens het trainen, kan je je favoriete muziek downloaden op het apparaat. Het is ook niet nodig om een lompe koptelefoon te dragen. De nieuwe draadloze Fitbit Flyer oortjes zijn voorzien van Waves Maxx audiotechnologie voor maximaal comfort en kwaliteit.

In andere landen kan je ook al betalen met de Fitbit. We houden jullie op de hoogte wanneer dat ook bij ons mogelijk wordt.

Het resultaat

Wij zijn helemaal overtuigd! De Fitbit Ionic is in een mum van tijd mijn personal coach geworden. Elke keer als ik beweeg of sport, stuurt het horloge me felicitaties en aanmoedigingen. Je krijgt zelfs kleine diploma’s die je kan delen op sociale media. I like!

De Fitbit Ionic is verkrijgbaar in drie kleuren (koraal/blauwgrijs, kobalt/limoengroen en zwart/houtskool) voor € 349,95. De draadloze Flyer oortjes zijn te koop voor €129,95. Meer informatie op www.fitbit.com.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Fitbit, Fitbit Ionic.