Durf jij de sprong wagen? 3x adrenalinekicks op Belgische bodem
© Pixabay

Durf jij de sprong wagen? 3x adrenalinekicks op Belgische bodem

Door Camille Hanot & Lore Jans
Leestijd: 1 min

Het is zomer, de ideale gelegenheid om eens iets gek te doen! Wat dacht je van paragliding, parachutespringen of bungeejumpen? Want ja, dat kan in België. Ontdek hier alles wat je moet weten. Adrenaline verzekerd!

Bungeejumpen

De sport werd in 1986 uitgevonden door een Nieuw-Zeelander en draait vandaag de dag nog steeds om hetzelfde principe: in het diepe springen. Liefst vanop een brug, met het hoofd eerst. Om te voorkomen dat je te pletter stort, word je uitgerust met een speciaal harnas en hang je vast aan een gigantische elastiek.

#k2tower#saut#élastique#liège ✌🏻

Een bericht gedeeld door Ophélie Bertrand (@ophelie2497) op

Zin om het ook eens te proberen? Afspraak dan op zaterdag 2 september aan de Versuz in Hasselt. Meer info op www.fungroup.be.

Kies je liever zelf je dag, dan kan je terecht bij K2 Tower, rue de Bruxelles 174, 4340 Awans. Meer info op www.k2tower.be.

/

Paragliding

Paragliding is afgeleid van parachutespringen, maar is toch iets helemaal anders. Je springt namelijk niet uit een vliegtuig, je loopt langs een helling naar beneden. Niet simpel dus, en zeker niet iets om zomaar zelf uit te proberen. Wel kan je je, vergezeld door een professional, aan een tandemsprong wagen of simpelweg een opleiding volgen tot paraglider.

Sunday. I don’t spend much time in churches. I have my own temple… 🙏

Een bericht gedeeld door Tom de Dorlodot (@tomdedorlodot) op

Voor een duovlucht kan je terecht bij www.parapenteconfluence.beVoor de opleiding moet je zijn bij www.airsport.be

/

Parachutespringen

Parachutespringen is zonder twijfel dé ultieme adrenalinekick! Uit een vliegtuig springen op 4.000 meter hoogte, een 50-tal seconden in vrije val naar beneden storten en dan whoosh! De rush van de parachute die opengaat. Eens ontplooid, zweef je rustig naar beneden, onderwijl genietend van het mooie uitzicht. Maar ook parachutespringen kan je niet zomaar. Ook hier zal je eerst in tandem springen met een ervaren instructeur.

Got the time of my life Lets make a heart in the sky

Een bericht gedeeld door Mathieu D. (@thieuds) op

Voor meer info of voor al wie zelf ook eens wil springen: Skydive Flanders en Skydive Spa.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: België, Bungeejumpen, Parachutespringen, Paragliding.