Interview: de 17-jarige Freek uit Tongeren maakt furore in de modewereld
© Imaxtree & Freek Iven

Interview: de 17-jarige Freek uit Tongeren maakt furore in de modewereld

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 2 min

Voor wie hem nog niet kent, een snelle update:  deze 17-jarige uit Tongeren veroverde de afgelopen dagen alle catwalks in Milaan. Freek Iven is amper 17 jaar, maar met shows voor Louis Vuitton en Dior is hij alvast geen groentje op de catwalk. Sterker nog, hij mocht zelfs het Prada défilé openen. Een hele eer. Ook voor ons, toen hij toezegde op een kort interview:

Freek Iven

Imaxtree

Wat heb je gestudeerd op school?

Ha, ik ben nog niet afgestudeerd, hoor. Ik zit momenteel in het vijfde middelbaar en studeer economie talen.

Wat wilde je later worden?

Als kind wist ik nooit echt wat ik later zou worden, en eigenlijk nog steeds niet. Wat ik wel weet: het mag geen saai beroep worden, eentje met veel afwisseling dus.

Hoe ben je ontdekt? En wat was je eerste reactie?

Ik werd vorig jaar aangesproken op de weide van Pukkelpop door een agent van Rebel Management. Ik was een beetje overdonderd, en twijfelde lange tijd of  modellenwerk wel iets voor mij zou zijn. Een jaar geleden zette ik dan toch de stap.
/

En meteen met succes. Je lijkt wel een natural, voelde je je meteen thuis achter de lens?

Ik ben niet gewend om foto’s van mezelf te laten maken, puur omdat ik niet echt een persoon ben die graag veel aandacht krijgt. Maar ongemakkelijk voel ik me zeker niet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Prada (@prada) op

/

Hoe bedwing je je zenuwen voor een show?

Bij Prada – mijn allereerste show – was ik heel nerveus, maar eenmaal de runway op was het plots voorbij. Buiten dat stress-momentje vielen de zenuwen voor shows al bij al goed mee. Zeker nu ik er meer loop, en het meer een routine wordt.

Welk model zou je graag eens tegen het lijf lopen? Heb je een voorbeeld in de modewereld?

Ik kijk niet echt op naar modellen omdat ik er in die zin niet mee bezig ben. Ik doe dit vooral voor de geweldige kansen die ik krijg en voor de mooie reizen die ik via modellenwerk kan maken.
/

Wat verraste je het meest achter de schermen van een modeshow?

Ik had op voorhand niet echt een idee wat ik moest verwachten. In tegenstelling tot wat je zou denken – een hectische soepketel met rondcrossende modellen- is het er best rustig. Er wordt wel natuurlijk vaak gevraagd of ze foto’s van mij mogen maken.

Welke shows zou je graag nog willen lopen?

Ik heb niet echt een voorkeur. Ik ben vooral blij met elke kans die ik krijg en alles wat ik mag doen in dit vak.

Freek Iven

Pers

/

Hoe zie je je toekomst? Wat wil je graag nog bereiken?

Voorlopig laat ik de toekomst gewoon op me afkomen en zie ik wel waar ik geraak. Maar school komt voor mij wel op de eerste plaats, ik wil zeker mijn diploma halen.

Sport je vaak? Hoe onderhoud je je lichaam/gezicht?

Ik doe eigenlijk niets speciaals om mijn lichaam of gezicht te onderhouden, ik leef hetzelfde als voor mijn modellenwerk, maar ik zou graag wat meer joggen in mijn vrije tijd.

Festivalzomer of Runwayshow?

Beide! In de zomer hou ik ervan om naar festivals te gaan. Ik vind de sfeer echt geweldig en hoop er veel af te schuimen deze zomer.

Heb je een favoriete artiest?

Niet echt, ik luister naar verschillende genres van verschillende artiesten. Wat het is hangt een beetje van mijn mood af.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Catwalk, Freek iven, Jong talent, Mode.