Interview: 19-jarige Leuvense schone is de relevatie van de modeweken
© Imaxtree

Interview: 19-jarige Leuvense schone is de relevatie van de modeweken

Leestijd: 1 min

Voor het grote publiek is Zoë Thaets nog een nobele onbekende. Maar daar zal snel verandering in komen. Héél snel. Tenminste als het zo'n vaart blijft lopen met haar modellencarrière. Ze werd gescout toen ze amper 13 was, maar behaalde eerst haar middelbaar diploma. Nu gaat haar carrière als een pijl omhoog. Afgelopen modeweken liep Zoë shows voor heel wat grote namen, Dior, Marc Jacobs, Jaquemus, Peter Pilotto, Emilio Pucci, Michael Kors, noem maar op.

Wij strikten miss Thaets – 1m97 aan goddelijke schoonheid – voor een snel interview via Whatsapp. Hoe generatie Z is me dat!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Zoë (@zoethaets) le

/

Wat was je eerste modeshow?

Schiaparelli in januari 2018. Alles gebeurde toen zo snel. Ik was in Kaapstad voor modellenwerk toen mijn agent belde om te zeggen dat ik was geboekt voor een shoot voor miu miu in Milaan. De styliste op deze shoot, Katie Grand, boekte mij rechtstreeks voor de Schiaparelli show in Parijs. Een paar dagen later was de show en ik mocht hem zelfs openen!

Wie is je grootste voorbeeld in de modewereld?

Ik kijk erg op naar Katie Grand. Zij heeft mij gelanceerd in de modewereld. Ze is de styliste bij Miu Miu, Marc Jacobs,… en de redactrice van Love magazine tijdschrift. Ik vind haar een geweldig persoon en ze gewoon bijzonder goed in wat ze doet. Iets typisch: minuten voor ik de runway van Marc Jacobs op ging, veranderde ze de schoenen van mijn look nog. Dat was heel stresserend, haha! Maar toch, het zegt wat over haar zin voor perfectie.

Heb je tips om de modeweken te overleven?

Probeer zoveel mogelijk te slapen wanneer je kan, hou contact met familie en vrienden en eet gezond. Vooral dat laatste is heel belangrijk want het zijn lange en vermoeiende dagen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Zoë (@zoethaets) le

/

Hoe hou je je bezig tijdens de lange wachttijden als model?

Gelukkig heb ik mijn gsm :-). Verder praat ik met de andere meisjes of lees ik een boek. Momenteel verslind ik de bestseller ‘De zeven zussen’ van Lucinda Riley.

Wat heeft je het meest verrast aan een fashion week?
Het eerste wat in mij opkomt is de slechte catering in Milaan, haha! Alleen maar ongezond eten: koekjes, sandwiches met kaas en vlees,.. en dan wordt verwacht  dat we in shape blijven!

Voor welke designer zou je graag lopen?
Heb er veel, haha! Chanel, Chloé, Fendi, Calvin Klein,..

Duimen maar!

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Fashion week, Interview, Model.