Collab: onze favoriete stuks uit de Eytys x H&M collectie
© H&M

Collab: onze favoriete stuks uit de Eytys x H&M collectie

Leestijd: 1 min

H&M weet steeds de hipste merken aan de haak te slaan. Zo is hun nieuwste samenwerking met het Zweedse merk Eytys weer een schot in de roos. Genderneutraal, sportief en een tikkeltje rebels? We like!

Het Stockholm-based cult label Eytys staat bekend om zijn uniseks, chunky schoenen. Die mochten dus niet ontbreken in de capsulecollectie voor H&M. Maar verder bevat de collectie ook kleding en accessoires voor volwassenen én kinderen.

Spelen met proporties

“Eytys, en dus de collectie voor H&M, draait volledig rond proporties en materialen”, vertelt Max Schiller, een van de twee ontwerpers achter het merk. “We vertrekken graag vanuit traditionele werkkledij en spelen met de proporties om zo extreme versies van het origineel te bekomen.”

De Eytys capsulecollectie voor H&M combineert sportswear met 90’s invloeden zoals schoenen met plateauzolen, combats, baggy broeken en sweatshirts. Het zijn veelzijdige stuks die je naar hartenlust met elkaar kan combineren.

Dit zijn onze favorieten:

De Eytys x H&M collectie is vanaf 24 januari beschikbaar in de winkels in Antwerpen (Meir 89) en Brussel (Elsenesteenweg 15-19) en online via hm.com.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: 90's fashion, Collab, Eytys, Genderneutraal, H&M, Sportswear, Uniseks.