Een kort gesprek met Gilles, de winnaar van ‘Belgium’s Next Top Model’
©

Een kort gesprek met Gilles, de winnaar van ‘Belgium’s Next Top Model’

Leestijd: 1 min

We weten eindelijk wie Belgium’s Next Top Model 2023 is. Na een spannende finale kwam de 20-jarige Gilles Verbruggen uit de bus, of ‘Gilles with the mullet’ zoals de jury hem liefkozend noemt. Het gezicht van deze generatie gaat naar huis met twee topprijzen: een modellencontract bij Noah MGMT en de cover van het december-januarinummer van Marie Claire. Een korte ontmoeting.

/

Ik ben in september begonnen aan een opleiding schilderkunst, maar ik voelde al snel dat deze richting me niet lag omdat ik niet van mijn hobby mijn beroep wil maken”, steekt Gilles van wal. “Ik was heel erg zoekende naar een toekomstplan, dus Belgium’s Next Top Model kwam op het juiste moment op mijn pad. Ik had al vaker gehoord dat ik een mooie jongen ben, vooral van oma’s dan. (lacht). Maar toch zag ik mezelf toen zeker niet als een model. Ik had simpelweg nood aan een nieuwe uitdaging.” Ook van mode had hij voor zijn deelname aan het programma weinig kaas gegeten. “Ik herinner mij dat ik toekwam op auditie met een broek vol verfspatten en een vuil T-shirt. Ter plekke had ik pas door hoe serieus dit allemaal was.”

Ambitie

“Toen ik begon aan de wedstrijd waren mijn verwachtingen echt nul. Maar hoe meer fotoshoots we deden, hoe groter mijn ambitie voor dit vak werd”, aldus Gilles. “Doorheen het parcours hebben ze mij zoveel tips gegeven en ik heb die allemaal meegenomen. Zo oefende ik dagen aan een stuk in de spiegel toen ik de opmerking kreeg dat ik aan mijn blik moest werken. Tegen mijn eigen verwachting in, ben ik er echt volledig voor gegaan en nu weet ik zeker dat modellenwerk mijn toekomst is. Het vele reizen, wat samenhangt met de job, is iets waar ik het meest naar uitkijk. Al moet ik dan wel eerst van mijn vliegangst verlost geraken.” (lacht).

Het artikel gaat verder onder de foto.

Gilles Belgium's Next Top Model

De finale

In de finale van het programma moest Gilles samen met finalisten Tessa en Fardowza over een catwalk wandelen met een livepubliek bij. Op basis van een foto die tijdens hun loopje gemaakt werd, werd één van hen onverbiddelijk naar huis gestuurd. Net op de valreep. Gilles vertelt ons dat het voor hem het spannendste moment in de hele wedstrijd was. “Ik was zo bezig met hoe ik wandelde, dat ik niet eens nadacht over de foto. Backstage kreeg ik het moeilijk, ik dacht echt dat ik eruit lag.” Eind goed, al goed voor Gilles uiteindelijk. We wensen hem alleszins veel succes!

Ons december-januarinummer met Gilles op de cover is te koop vanaf 01/12/2023.

Lees ook: Belgium’s Next Top Model werkt samen met Marie Claire en dit kan je verwachten

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.