Een groene kerst: hippe, duurzame cadeaus met een verhaal
©

Een groene kerst: hippe, duurzame cadeaus met een verhaal

Leestijd: 1 min

Dromen van een witte Kerst? Of liever een groene? 2019 stond in teken van de klimaatstrijd, en omdat ecologie die aandacht ook verdient, trekken we die lijn graag door tot onder de kerstboom.

Onze favoriete hebbedingen die comfort en ecologie combineren, voor een zalig groene kerst!

Lees ook: Health is wealth: 5 natuurlijke deodorants als alternatief. 

/

Beauty

Er gaat niets boven natuurlijke schoonheid, en dat weten ook deze beauty labels. Producten zonder sulfaten en andere chemicaliën, die wonderen doen voor een frisse teint, zijdezachte huid of een gehydrateerd gelaat, zijn het perfecte groene cadeau onder de boom.

/
Mode

Steeds meer modemerken doen inspanning op vlak van ethiek en duurzaamheid en proberen zo transparant mogelijk te zijn over de productie. We selecteerden enkele merken die enkel gebruik maken van milieuvriendelijke materialen, zonder in te boeten aan stijl. Of het nu gaat om sieraden, accessoires of kleding…

Lees ook: Modeketen Monki kiest deze herfst voor 100% duurzaam katoen. 

/

Lifestyle

Een “groene houding” kan verschillende vormen aannemen. Zo kan je interieur bijvoorbeeld de ideale plek zijn om je consumptiegedrag te veranderen. Hoe? Vervang producten met een korte levenscyclus door ecologische en herbruikbare alternatieven, en je bent al aardig op weg!

Lees ook: 25 tips om elke dag duurzaam te leven. 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Duurzame cadeaus, Green, Kerst.