EDD kaart ongelijkheid aan met #ThinkTwice-campagne
©

EDD kaart ongelijkheid aan met #ThinkTwice-campagne

Leestijd: 1 min

In Brussel kan je op 18 en 19 juni opnieuw terecht voor de European Development Days. Dit jaar ligt de focus op het aankaarten van ongelijkheid en bouwen aan een wereld waar niemand in de steek wordt gelaten. Met hun #ThinkTwice-campagne wil men iedereen doen nadenken over dagdagelijkse objecten die symbool staan voor levensbedreigende ongelijkheden in de wereld.

Een ring, een glas water, een boek of een maandverband… Het zijn allemaal voorwerpen die op het eerste gezicht erg onschuldig lijken. Toch staan deze objecten allemaal symbool voor een problematische ongelijkheid die zich ergens in onze wereld voordoet. Als we willen streven naar een wereld waar iedereen gelijk behandeld wordt, is het noodzakelijk om te begrijpen welke grote ongelijkheden er vandaag nog spelen.

/

Twee keer nadenken

De European Development Days is al sinds 2006 het belangrijkste forum rond ontwikkeling in Europa. Elk jaar brengen ze duizenden mensen samen om ideeën uit te wisselen om zo ’s werelds grootste uitdagingen te proberen verhelpen. Een van de grootste problematieken is ongelijkheid.

Een voorwerp dat voor ons doodnormaal lijkt, kan voor anderen op een serieus probleem wijzen. Met de #ThinkTwice campagne wil EDD ons meer laten stil staan bij onschuldig ogende voorwerpen. Zo staat een ring voor alle kinderen die nog steeds op jonge leeftijd gedwongen worden om te trouwen, een glas water voor een tocht van 12 km die men moet maken om drinkbaar water te verkrijgen, een boek voor de 17% volwassenen die niet kunnen lezen of schrijven en een maandverband voor de armoede die vrouwen ervaren door hun menstruatie.

/

Deel je eigen slogan

Door na te denken over al deze levensbedreigende zaken en deze ongelijkheid te delen, zetten we een eerste stap naar een wereld waarin niemand wordt uitgesloten. En je kan ook zelf je steentje bijdragen. Via de website van de campagne kan je je eigen #ThinkTwice tagline ontwerpen en delen via sociale media kanalen. Op die manier zorg je ervoor dat het bewustzijn rond deze thema’s blijft groeien!

De European Development Days vinden plaats op 18 en 19 juni 2019 in Tour & Taxis Brussel. Meer informatie vind je op de website.

Meer lezen? Dit zijn de meest absurde en seksistische wetten ter wereldIs abortus anno 2018 een verworven recht in Europa?World Ocean Day: 10 duurzame fashion items.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: EDD, European Development Days, Ongelijkheid, ThinkTwice.