Ecobabies: het online huurplatform voor al je baby benodigdheden
© Getty Images

Ecobabies: het online huurplatform voor al je baby benodigdheden

Door Louise Hendrickx
Leestijd: 1 min

Reisbuggy's, babyswings, autostoeltjes en co-sleepers. Veel baby-artikelen zijn best duur, maar worden slechts een paar keer gebruikt. Bovendien heb je niet de garantie jouw (dure) aankoop geschikt is voor je kleine spruit. Hoe je dit kunt vermijden? Neem een kijkje bij Ecobabies, een online platform waar iedereen terecht kan om babyspullen te huren.

Duurzamer en voordeliger

Het idee voor het online huurplatform Ecobabies vonden de oprichtsters na hun eigen ervaringen als jonge ouders. Te veel van al hun aangekochte babyartikelen werden amper gebruikt, of belandden zelfs in de verpakking weer op zolder. De gedachte “het bedrag dat we hadden kunnen uitsparen als we deze dingen hadden kunnen huren in plaats van kopen…” spookte constant door hun hoofd, en kennelijk leefde dit idee ook bij vele andere jonge ouders. Daarom werd Ecobabies bedacht. Het concept “koop minder, gebruik beter”staat centraal voor oprichtsters Shermaine en Marie.

/

Voor families, reizigers en hotels

Het platform richt zich op iedereen die voor een kortere of langere periode een kindje in huis krijgt. Zo is Ecobabies niet alleen een welkom alternatief voor kersverse ouders die enkele euro’s willen uitsparen, ook groot- of peetouders die sporadisch hun oogappeltjes over de vloer krijgen kunnen hier terecht. Geen gesleur meer met reisbuggy’s en aanschuifbedjes. En vooral, geen nodeloze grote investeringen in items die maar een korte tijd meegaan.

ecobabies_mc

Pexels

Voor zij die naar het buitenland trekken biedt men compacte strollers aan die gemakkelijk mee op het vliegtuig kunnen. Bespaart alweer een hele hoop stress. Ook voor (Air-)BnB’s, hotels en andere accommodaties hier in België opent Ecobabies dus deuren. De aankoop en het onderhoud van babyartikelen die gasten maar af en toe nodig hebben, kan immers voor onnodig grote kosten zorgen.
Een weekendje weg klinkt al een stuk aanlokkelijker, niet?

/

Praktisch

Het assortiment wordt constant uitgebreid, van ergonomische cocoons en autostoeltjes tot babyfoons en zelfs draagbare krachtige borstkolven. Al vanaf 69 eurocent per dag (!) kan je bijvoorbeeld een babyswing in huis halen. Je kan alle artikelen twee dagen tot drie maanden huren. “Wie een artikel langer dan drie maanden wilt gebruiken, raden we toch aan het in de winkel te kopen, dat is voor iedereen het voordeligst”, vertelt Marie van Ecobabies.  “Voor een minder lange periode kun je beter bij ons terecht. De producten wordengeleverd en weer opgehaald na gebruik, en voor de reiniging staan we zelf in”.

Alle verdere informatie en prijzen vind je op de website van Ecobabies.

Lees ook: 6 kindvriendelijke hotels om te ontdekken met de hele familie5 x doe-het-zelf kerstversiering & Gezond en kleurrijk: dit zijn de foodtrends voor 2019

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Baby, Ecobabies, Mama, Online shoppen.