5 x doe-het-zelf kerstversiering
© Unsplash

5 x doe-het-zelf kerstversiering

Leestijd: 1 min

Mooie kerstversiering hoeft niet duur te zijn. Vaak kun je zelf iets in elkaar knutselen met spullen die je gewoon thuis hebt liggen. Wij kozen enkele leuke doe-het-zelf-projecten voor je uit. Wedden dat je veel complimenten zult krijgen op je mooie zelfgemaakte én ecologisch verantwoorde kerstdecoratie?

/

1. Kerstboom van takken

Verzamel een 10-tal takken en zaag ze op gepaste lengte. Leg je takken eerst op tafel in de vorm van een kerstboom en knoop ze vervolgens met touw aan elkaar vast op een manier dat er ruimte tussen de takken blijft. Voorzie een lus bovenaan je kerstboom om hem op te kunnen hangen. Versier je kerstboom ten slotte met kerstballen en andere leuke versieringen.
Bron: www.dawanda.com

/

2. Kerstballenkrans

Vervorm een kleerhanger van ijzerdraad tot een cirkel en draai het uiteinde los. Rijg vervolgens kerstballen in verschillende maten en texturen aan de hanger. Je zult ongeveer 50 kerstballen nodig hebben voor een mooie volle krans. Gebruik eventueel een lijmpistool om de kerstballen op hun plaats te houden. Werk je krans af met enkele takjes van hulst of spar.
Bron: www.hometalk.com

/

3. Kerstballen met groen

Vul enkele glazen kerstballen (bv. bij Dille & Kamille) met kerstgroen zoals hulst, eucalyptus of dennentak. Bevestig mooie linten of touwtjes aan de kerstballen om ze op te kunnen hangen.
Bron: www.vtwonen.nl

/

4. Mini-kerstbomen van dennenappels

Was de dennenappels eerst voorzichtig om aarde en ander vuil te verwijderen en laat ze vervolgens ongeveer een dag op krantenpapier drogen. Wanneer de dennenappels droog zijn schilder je de uiteinden van de schubben met groene acrylverf. Laat de verf eerst drogen en breng dan wat lijm aan de bovenste schubben aan. Bestrooi de dennenappels vervolgens met glitters voor een ‘ijzig’ effect. Bevestig de dennenappels ten slotte in potjes (bv. theelichthoudertjes) en werk af met sterren van aluminiumfolie.
Bron: www.scissorsandspoons.com

/

5. Theelichthouder van ijs

Deze theelichthouder kun je alleen maken als het buiten vriest. Vul een kleine plastiek emmer voor de helft met water. Vul een kleiner rond plastiek potje met keien (of iets anders zwaar) en plaats het in het midden van de emmer met water. Leg wat dennentakjes in het water en laat de emmer een nacht buiten staan zodat het water bevriest. Maak de volgende dag je theelichthouder los door warm water langs de buitenkant van de emmer te laten stromen. Plaats een theelichtje in de theelichthouder en zet aan je voordeur om je gasten te verwelkomen.
Bron: www.bo-bedre.no

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Diy, Kerst.