Duurzaam en luxueus herbronnen in Waals-Brabant
© Indira Lodge

Duurzaam en luxueus herbronnen in Waals-Brabant

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Indrani Lodge is een plek voor herbronning die niet alleen toeristische accommodatie aanbiedt, maar ook een positieve impact heeft op zijn gasten en de omgeving. Het verzoenen van luxe en duurzaamheid: in de Lodge lukt dat perfect.

/

Het bijzondere verhaal van Indrani Lodge begint in de vroege jaren negentig. Philippe Brawermann stuit op een middeleeuwse boerderij in het dorpje Loupoigne, een deelgemeente van het stadje Genappe. De kalmte en schoonheid inspireren hem en hij besluit om er samen met zijn echtgenote Jessica een oase van rust te creëren. Met de jaren voelt het echtpaar steeds vaker de drang om de magie van hun Waals-Brabantse boerderij met anderen te delen, en een project te creëren dat mens en natuur dichter bij elkaar brengt. Hun filosofie is volledig geïnspireerd op het principe van ecologische luxe. Dertig jaar later is Indrani Lodge een plaats waar herbronning en ontspanning in harmonie met de omgeving centraal staan.

Discrete luxe

Het hotel werd onlangs uitgebreid van vijf naar twaalf kamers, onderverdeeld in vijf categorieën, van een Small Room tot een XXL-Suite. Ze liggen verspreid over twee gebouwen en zijn voorzien van het grootste comfort en luxe. De inrichting gebeurde vanuit een duurzame en verantwoorde visie, en elke kamer is anders dankzij de unieke en artisanale decoratie.

Van boer tot bord

Het menu van het fijnproeversrestaurant Elements bestaat voor 75%  uit ingrediënten die binnen een straal van 150 meter zijn geteeld. De moestuin, de twee grote serres en de boomgaard zijn omgeschakeld naar permacultuur en leveren producten voor het restaurant. Chef Sebath Capela haalt zijn inspiratie bij de groenten en fruit uit de moestuin. Hij jongleert graag met smaken en texturen en werkt volgens het principe van boer tot bord. Proeven van Capela’s keuken kan ook in de bistronomische bar met 20 zitplaatsen, waar snacks en eenvoudigere interpretaties van gerechten worden geserveerd.


/

Deugddoende wellness

Het met biomassa verwarmde zwembad is ondergebracht in een voormalige schuur met hoge plafonds. In een gloednieuwe yogastudio geven tien docenten toegankelijke en therapeutische lessen voor zowel beginners als overtuigde beoefenaars. Op het programma staan ook meditatiesessies en massages voor elke klant, of die nu in de Lodge verblijft of niet.

Positieve impact

Indrani Lodge gaat verder dan een duurzaam label, maar zorgt echt voor een minimale milieu-impact. Concreet resulteert dat in een technisch hoogstandje. De boerderij is vrijwel energieonafhankelijk en CO2-neutraal. Het netwerk zorgt voor de verwarming van de kamers, het restaurant inclusief alle toestellen, het drinkwater en het zwembad en zal ook 39 buren van energie voorzien.

Adres: 1 Chemin de la Waronche in Loupoigne, meer info op de website.

Lees ook: Vier de Queen’s Platinum Jubilee deze zomer in Londen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Luxereizen, Reizen.