Dublin: 6 must see shoppingadresjes
© Shutterstock

Dublin: 6 must see shoppingadresjes

Leestijd: 2 min

Er zijn misschien exotischere bestemmingen voor een citytrip dan Dublin, maar schijn bedriegt, en in dit geval zeker, want deze bruisende stad is een bezoekje meer dan waard. En niet in het minst omwille van haar winkels. We lieten jullie eerder al kennismaken met 5 verrassende Ierse ontwerpers. Vandaag verklappen we 6 leuke shoppingadressen in de hoofdstad. 

Made

Made is een hippe conceptstore en galerij gevestigd in het Powerscourt Townhouse, een prachtig historisch pand in het hart van Dublin. De lichte, open ruimte nodigt uit tot snuisteren tussen de vele leuke merken. Je vindt er zowel collecties van gevestigde Ierse ontwerpers als van opkomend talent. Ook lokale kunstenaars stellen er hun werk tentoon.
Powerscourt Townhouse, 59 South Willam Street, D02 XF67, www.madedublin.com

Susan Hunter Lingerie

Susan Hunter LingerieSusan Hunter Lingerie is ongetwijfeld het kleinste winkeltje dat je ooit gezien hebt. In deze luxe lingerie boetiek is dan ook een persoonlijke aanpak verzekerd. Je shopt er de grote luxemerken als La Perla, Aubade, Marie Jo en Prima Donna, maar ook Ierse en kleinere merken die de moeite waard zijn.
Westbury Mall, Grafton Street, Dublin 2, Ireland, www.susanhunter.ie

Siopaella

Our Wicklow Street window is full of designer goodies ❤️

Een bericht gedeeld door Siopaella Designer Resale (@siopaella) op

Liefhebbers van designer goodies kunnen bij Siopaella hun modehart ophalen. De grootste luxetweedehandswinkel van Ierland – die zijn naam te danken heeft aan de Ierse vertaling van ‘de winkel van Ella’ – heeft een groot en steeds veranderend aanbod aan kleding, tassen en accessoires van grote modehuizen als Chanel, Louis Vuitton, Gucci en Céline.
29 Wicklow Street, Dublin 2, Ierland, www.siopaella.com

Parfumarija

Wie op zoek is naar een speciaal en zeldzaam parfum dat tot de verbeelding spreekt, moet zeker eens langsgaan bij Parfumarija. In deze nicheparfumwinkel kan je terecht voor alles behalve mainstream parfums. Oprichtster Marija Aslimoska maakte een zorgvuldig selectie van parfums gecreëerd door parfumeurs van topniveau. Je vindt er merken als Arquiste, Escentric Molecules, Frederic Malle en Roja Parfums. 
25 Westbury Mall, Dublin 2, Ierland, www.parfumarija.com

Seven Wood

Birds eye view 💫 Dawson Street #sevenwood #lifestyle #store #mondaymorning

Een bericht gedeeld door Seven Wood (@sevenwoodlifestyle) op

Seven Wood is een uitnodigende lifestylewinkel die veel belang hecht aan duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek. Je vindt er zowel meubels als keukengerei en schoonheidsproducten. En als je van al dat shoppen moe bent geworden, kan je bij Seven Wood ook tot rust komen met koffie en gebak.
51c Dawson Street, Dublin 2, Ierland, www.sevenwood.ie

Optica

Optica is geen gewone brillenwinkel, het is een hele ervaring. Deze prachtige winkel is ingericht met een mix van antieke meubelen, curiosa en modern design. Oprichters en uitbaters Donal en Deirdre zijn uiterst vriendelijk en behulpzaam. De brillen die ze verkopen, zijn brillen met karakter. Er zijn trouwens ook plannen om de tweede verdieping in te richten als koffiehuisje.
6 Dawson street, Dublin, Ierland, www.opticadublin.com

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Citytrip, Dublin, Ierland, Shoppen.