5 Ierse modemerken die je moet kennen
© Ros Duke

5 Ierse modemerken die je moet kennen

Leestijd: 2 min

Ok, Dublin is geen Parijs wat mode betreft, maar wij kregen enkele weken geleden de kans de stad te ontdekken en we waren aangenaam verrast door de creativiteit en het talent in Dublin. De immer enthousiaste en vriendelijke Ieren blijken heel wat in hun mars te hebben. Deze vijf Ierse modemerken zijn ons het meest bijgebleven:

Ros Duke

Ros Duke dress available @madedublin @jane_hogg shot by @tiberio_ventura #aw2016 #fw2016 #cashmere

Een foto die is geplaatst door Ros Duke (@rosduke) op

Na 10 jaar te hebben gewerkt voor de Ierse modeontwerper John Rocha besloot Ros Duke in 2014 haar eigen label op te starten. Ros Duke staat bekend om haar moderne en jeugdige ontwerpen met een focus op luxueus breigoed. Ros gebruikt vernieuwende breimethodes en Italiaanse kasjmier van de allerhoogste kwaliteit. Bovendien worden alle stuks met de hand vervaardigd in Ierland door een kleine groep uiterst bekwame ambachtslieden. Ros Duke is nog niet verkrijgbaar in België, dus je hebt meteen het perfecte excuus om een citytrip naar Dublin te boeken. www.rosduke.com

Jill de Burca

Jill de Burca is een veelgevraagde Ierse borduurspecialist die al samenwerkte met verschillende internationale designers als Calvin Klein en Diane Von Furstenberg. Jill vervaardigt haar borduursels met een antieke Singer borduurmachine, een vaardigheid die met uitsterven bedreigd is. In 2014 lanceerde Jill haar eigen merk met draagbare edgy collecties met een urban twist. In 2015 werd ze uitgeroepen tot ‘Irish Designer of the Year’. Enkele stuks zijn te koop via haar website, maar voor de volledige collectie zal je naar Dublin moeten gaan.

Electronic Sheep

Brenda Aherne en Helen Delany zijn al vriendinnen sinds ze als kind buurmeisjes waren. Na samen gestudeerd te hebben aan de kunstacademie en later samen in de mode-industrie gewerkt te hebben, richtten ze in 1998 hun eigen breigoedlabel Electronic Sheep op. Electronic Sheep staat bekend om hun humoristische en eclectische aanpak en om hun grafisch breigoed met onverwachte kleurencombinaties. Te koop via de website www.electronicsheep.com.

Stable

Het concept van Stable is simpel en daarom net zo geniaal: prachtige en unieke sjaals van handgeweven Ierse textiel vervaardigd door de beste Ierse ambachtslieden. Elle ‘The Body’ McPherson is al fan. Te koop via www.stable.ie.

Love and Robots

Love and Robots maakt unieke 3D-geprinte juwelen en accessoires geïnspireerd op de hedendaagse cultuur, architectuur, design en het stadsleven. Je kan er ook terecht voor gepersonaliseerde juwelen. Te koop via de website van het merk.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Dublin, Electronic Sheep, Ierland, Ierse mode, Jill de Burca, Love and Robots, Ros Duke, Stable.