Wereld-gin-dag: 3 zomerse gincocktails
©

Wereld-gin-dag: 3 zomerse gincocktails

Leestijd: 2 min

Je houdt van gin, maar bent een beetje over de gin-tonichype? Dan hebben wij drie verfrissende gincocktails voor je. Shaker in de aanslag, schudden maar!

The Botanist
Of ook de duizendpoot onder de gin. Deze small batch gin bestaat uit 9 basisaromaten en 22 lokale, in het wild groeiende botanische ingrediënten waaronder witte klaver, watermunt en kamille. Ze worden grotendeels op het Schotse eiland Islay, met de hand geplukt door twee lokale botanisten. Vervolgens worden ze op lage druk gedestilleerd door Ugly Betty, de enige Lomond pot-still die nog bestaat. Het resultaat: een unieke smaakexplosie.

De Puffy Clouds of May is een cocktail gecreëerd door bekende mixoloog Nick Baeyens. Hij omschrijft het als “een zoete en romige cocktail die je terug naar je kindertijd voert”. Het drankje is gebaseerd op de aromatische smaak van één van de lekkerste planten van de lente: de meidoorn.

Recept
Ingrediënten:
– 50 ml The Botanist gin
– 25 ml meidoornsiroop – klik hier voor een recept
– 25 ml citroensap
– 10 ml pompelmoessap
– 10 ml eiwit
– 10 ml room
– spuitwater
– verse meidoorn en andere eetbare bloemen zoals paardenbloemen voor de garnering

Werkwijze:
– Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schud (zonder ijs).
– Voeg vervolgens gemalen ijs toe en schud opnieuw, zo goed mogelijk.
– Schenk in een cocktailglas.

The Botanist is te koop bij cavisten en bij een selectie bars en restaurants. Prijs: €39,95 voor 70cl.

Forest Spirits
Think local, drink local moet Jurgen Lijcops gedacht hebben. De topsommelier en eigenaar van sterrenrestaurant The Glorius creëerde de eerste ecologisch geproduceerde Belgische gin, Forest Dry Gin. Voor elk seizoen één. De mix tussen de etherische oliën van diverse lokale botanicals en de basisalcohol gedestilleerd uit graangewassen, vormt de basis van de vier Forest Dry Gins. Per jaargetijde worden seizoensgebonden botanicus gebruikt. Zo is de Forest Dry Gin Summer een droge en levendige gin die op smaak werd gebracht met bloedsinaasappel, bergamotbloesem en een gembertoets. De perfecte basis voor de Peach lover-cocktail.

Forest Dry Summer Peach lover

Recept
Ingrediënten:
– 8 cl Forest Dry Gin Summer
– 5 cl puree van perziken
– 3 cl suikersiroop
– 3 cl limoensap
– 1 korte dash angostura bitters
– Ijsblokjes

Werkwijze:
– Vul het cocktailglas met ijsblokjes om het glas te koelen of zet het glas ruim op voorhand in de koeling.
– Vul een cocktailshaker met alle ingrediënten en shake 30 seconden krachtig
– Haal het ijs uit het cocktailglas en zeef de cocktail in het glas
– Garneer met een wit bloempje

Verkoopinfo: www.forest-spirits.com

Hendrick’s gin
11 klassieke gin-ingrediënten, waaronder jeneverbessen en engelwortel, met een hint van komkommer en Bulgaarse rozen. En dit, in een apothekersfles. Maar (vrouwen) laat je niet afschrikken door het stoere uiterlijk van de fles. Het Schotse drankje is een mix van fris en fleurig. Een perfecte component voor een zomerse cocktail!

De Raspberry Rose Royale is een luxueus roze cocktail met Hendrick’s gin, framboos en champagne.

Foto: www.atelier-cocktail.com

Foto: www.atelier-cocktail.com

Recept
Ingrediënten:
– 25 ml Hendrick’s gin
– 5 ml suikersiroop
– 3 verse frambozen
– Scheutje champagne

Werkwijze:
– Vul een cocktailshaker met Hendrick’s gin, 2 frambozen en suikersiroop
– Shake drie keer hard
– Zeef de inhoud in een fluitglas
– Voeg een scheutje champagne toe
– Meng het geheel
– Werk af met een framboos op het glas

Hendrick’s Gin is te koop bij onder andere Delhaize. Prijs: € 37,49 voor 70 cl.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Cocktails, Forest Spirits, Hendrick's gin, The Botanist.