3 nieuwe modebeloftes om in de gaten te houden
© Imaxtree.com

3 nieuwe modebeloftes om in de gaten te houden

Leestijd: 1 min

Bij Marie Claire zijn we altijd laaiend enthousiast over nieuw talent. Daarom zetten we graag de opvolgers van vaste waarden als Dries en Karl in de kijker. Hieronder drie nieuwe beloftes die je volgens ons in de gaten moet houden.

Sander Lak, ontwerper van het spiksplinternieuwe Nederlandse modelabel Sies Marjan. Hij organiseerde zijn eerste defilé tijdens de voorbije New York Fashion Week, onder het oog van modecriticus Cathy Horyn en Anna Wintour. Zijn collectie is poëtisch en kleurrijk. Een beetje een jonge Dries Van Noten, de ontwerper voor wie Lak overigens jaren heeft gewerkt.
www.siesmarjan.com

foto: siesmarjan.com

Foto: siesmarjan.com

Amie Victoria Robertson, afgestudeerd in 2014 aan de Central Saint Martins. Ze debuteerde met AV Robertson op London Fashion Week, met Marc Jacobs frontrow. Ervaring opdoen deed ze bij die laatste, alsook op haar stages bij Christian Dior Couture en Alexander Wang. Haar afstudeercollectie werd verkocht bij Asos. De eclectische collectie reflecteert duidelijk de invloed van Jacobs, met gestreepte jurken, wijde broeken, satijnen blouses en veel opgestikte ornamenten.
www.avrobertson.com

Foto: avrobertson.com

Foto: avrobertson.com

Roxane Baines. Ze studeerde aan La Cambre in Brussel en startte als accessoireontwerpster bij onder meer Givenchy en Louis Vuitton om vervolgens over te stappen naar de prêt-à-porter. Haar collecties zijn sober, bescheiden maar elegant, tijdloos en toch hedendaags. Vrouwelijkheid en eenvoud worden gekoppeld aan een clean minimalistisch design dat verwijst naar haar passie voor Japan. In België ligt haar collectie bij Moss & Bros en Isabelle Baines in Brussel.
www.roxanebaines.com

Foto: roxanebaines.com

Foto: roxanebaines.com

 

De mode video van vandaag :
Kleurentest hoe ontdek je welke kleuren bij je passen
Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Amie Victoria Robertson, Beloftes, Jong talent, Roxane Baines, Sander Lak, Sies Marjan.