Expo (Behind) The Clothes ontrafelt je kleren
©

Expo (Behind) The Clothes ontrafelt je kleren

Leestijd: 1 min

Op 5 juni start de expo '(Behind) the Clothes', die het Antwerpse modenetwerk wil ontrafelen. Curator én designer Bruno Pieters toont er niet alleen ethische en milieuvriendelijke ontwerpen, zijn doel is 100% transparantie tegenover de consument.

‘Behind the Clothes’ vraagt om een nieuw soort bewustzijn binnen de mode. Bruno Pieters: “High-end mode moet een voorbeeld worden van maatschappelijk verantwoord ondernemen volgens de hoogste ethische normen. Deze moeten transparant zijn, zodat de consument op de hoogte is van de ethische keuzes die gemaakt kunnen worden”.

Behind_The_Clothes_7_Frederik_Vercruysse

‘The Clothes’ is opgedeeld in drie delen. ‘A Tribute’ met vijf nieuwe ontwerpen als ode aan de Britse ontwerpster Katharine Hamnett die als eerste mode gebruikte als statement tegenover politieke, milieu- en filosofische problemen. ‘Transparency’ bevat vijf ontwerpen van Pieters’ label Honest By met alle info over de materialen, productieprocessen en prijsberekening tot en met de opbrengst. Voor ‘Re-made‘ heeft hij enkele van zijn bekendste mantels, jassen en rokken heruitgebracht in enkel duurzame en ethisch verantwoorde materialen.

Het expo-onderdeel ‘Behind the Clothes‘ bestaat uit portretten van meer dan veertig mensen uit de Antwerpse mode-industrie, gaande van het productieve en creatieve proces over het produceren van ruwe materialen tot het creëren van campagnes.

Behind_TheClothes_Visual

De expo valt onder het themaBorn in Antwerp‘. De Stad Antwerpen zet dit jaar Antwerps creatief talent in de kijker met het gelijknamige themajaar. Naast een druk programma in het Hoofdkwartier van Born in Antwerp staan er deze zomer ook een hoop tentoonstellingen en events op de planning. Vijf sleutelfiguren in de Antwerpse creatieve sector zetten als curatoren van Born in Antwerp jonge Antwerpse kunstenaars en creatieve ondernemers in de spotlights. Onder hen ook modeontwerper Bruno Pieters.

(Behind) the Clothes. Nog tot en met 31 juli, 11 – 18u. Gratis toegang. Gesloten op maandag. Kattendijkdok Oostkaai 22, 2000 Antwerpen

Katrien Huysentruyt De artikels van >

Tags: Behind the clothes, Born in antwerp, Bruno pieters, Duurzaamheid, Eco, Fast fashion, Honest by, Katharine Hamnett, Milieu, Modeindustrie, Sustainability.