Op zoek naar verkoeling tijdens hete zomerdagen? Met deze drie eenvoudige recepten maak je zelf lekker én snel sorbet-ijs. Of je nu een KitchenAid, een Ninja Creami of een Cuisinart hebt: voor elk apparaat voorzien wij een recept!
1. Champagne en aardbeien: een hemelse sorbet-combinatie
Wat klinkt meer zomers dan de combinatie van champagne en aardbeien? Dit verfrissend recept kan niet ontbreken tijdens de zomermaanden. Met de KitchenAid bereid je in no time deze heerlijke sorbet!
Perry Stevens / Unsplash
Benodigdheden
- 2 el + 125 g witte suiker
- 2 el citroensap en rasp van 1/2 citroen
- een snuifje zout
- 550 g aardbeien
- 200 g + 2 el glucose
- 350 ml champagne
- Tip: je kan ook prosecco gebruiken in de plaats van champagne
Bereiding
- Leg de KitchenAid ijskom minstens 24 uur op voorhand in de vriezer.
- Mix de aardbeien, 2 eetlepels suiker, citroenrasp en citroensap in een blender aan hoge snelheid gedurende 30 seconden.
- Plaats de garde op de KitchenAid en giet vervolgens de aardbeienpuree in de mengkom, samen met de resterende suiker, glucose en zout.
- Laat alles mengen op snelheid 4 gedurende een minuut, tot het mengsel een mooi geheel vormt.
- Verlaag de stand tot ‘roeren’, waarna je de champagne (of prosecco) toevoegt en dit laat mixen tot het een egaal mengsel wordt.
- Giet het mengsel in een kom, bedek met huishoudfolie en laat het minstens twee uur koelen.
- Als je het ijs wilt draaien neem je de ijskom uit de vriezer en bevestig je deze op de KitchenAid. Plaats de roerspaan in de kom, giet het mengsel er in en laat draaien op de stand ‘roeren’. Na 20 minuten is je sorbet-ijs klaar, enjoy!
Naar een recept van KitchenAid.
2. Sinaasappelbloesem- en honingsorbet: een iconisch duo
Voor zij die hun Ninja Creami graag willen gebruiken, maar geen inspiratie hebben voor een recept: we got you!
Dovile Ramoskaite / Unsplash
Benodigdheden
- 200 ml water
- 3 el honing
- 7 el oranjebloesemwater
- sap van een halve citroen
- 1 el rietsuiker (optioneel)
Bereiding
- Voor de basissiroop: verhit de honing en suiker in een kleine steelpan op middelhoog vuur en roer tot beide volledig opgelost zijn. Haal het mengsel van het vuur en laat op kamertemperatuur koelen.
- Nadat het mengsel is afgekoeld voeg je de oranjebloesem en citroen toe. Meng goed tot het een geheel wordt.
- Giet het mengsel in de Ninja Creami en vries voor minimum 24 uur.
- Na 24 uur kan je de sorbet glad draaien met de ‘sorbet-‘ modus van de Ninja Creami.
- Serveertip: met vers fruit til je de sorbet naar een nog hoger niveau!
Naar een recept van IceCreami.
3. Watermeloen-sorbet, de ultieme verfrissing
Het ultieme zomerfruit, maar in sorbet-vorm: snel én eenvoudig dankzij de Cuisinart-ijsmachine.
P Anosh / Unsplash
Benodigdheden
- 500 g watermeloen vruchtvlees (gesneden en verwijderd van pitten)
- 100 g poedersuiker
- sap van 1 limoen
Bereiding
- Plaats de kom van Cuisinart Iced Dessert Maker ongeveer 12 uur in de vriezer.
- Monteer de garde voor vers fruit, haal de kom uit diepvries en monteer deze op de machine. Zet vervolgens het apparaat aan.
- Terwijl de kom draait voeg je alle ingrediënten toe. Laat dit ongeveer 15 minuten roeren tot het geheel verdikt is.
- Serveer onmiddellijk of laat nog vriezen in een afgesloten verpakking voor een stevigere consistentie.
Naar een recept van Cuisinart.