Dog Chef: healthy voer voor een happy hond
© Marie Claire x Dog Chef

Dog Chef: healthy voer voor een happy hond

Leestijd: 2 min

Wie zegt dat honden niet graag smullen van thuisgeleverd lekker en gezond eten?

Tijdens deze maanden van verplicht isolement worden onze harige vriendjes bedolven onder de aandacht. En natuurlijk willen we ze ook lekker laten eten. Maar hoewel we echt gek op hen zijn, vinden we het toch vaak een stap te ver om zelf hun kostje te koken: tijdsgebrek, bang om iets verkeerd te doen… Gelukkig is er een Belgische start-up die gezond hondenvoer tot bij je thuis levert. Dat maakt het leven heel wat makkelijker, niet?

Dog Chef werd in 2017 opgericht door Alexandre Cardon en Alexis d’Oultremont. Zij stellen een nieuwe manier voor om onze trouwe viervoeters te voeden: thuisgeleverde gerechten, met zorg en liefde bereid. Vaarwel industrieel hondenvoer, droge brokken en restjes gebraden kip. Dog Chef ontwikkelt handige gepersonaliseerde porties volgens een volledig transparant systeem. Intussen smullen al meer dan 7000 honden van dit lekkere concept.

Je trouwe vriend verdient het beste

Je zou er zelf haast van beginnen kwijlen. De maaltijden bevatten meer dan 50% vlees. Ze zijn uitgedacht in samenwerking met dierenartsen die in hondenvoeding zijn gespecialiseerd. Op die manier kan je huisdier rekenen op een volledige en evenwichtige voeding. Op het menu staan vier heerlijke natuurlijke recepten. De verse ingrediënten hebben kwaliteit op mensenmaat. Kip, rund, vis, eend… De eiwitten zijn op smaak gebracht met verse groenten, zetmeelhoudende stoffen en olie. Gezonder en vollediger kan haast niet. Door de milde bereidingswijze blijven de voedingswaarden bewaard en worden de bacteriën en ziekteverwekkers vernietigd.

Gepersonaliseerde en gezonde gerechten

Op de website geef je het profiel van je hond in en op basis daarvan berekent Dog Chef de ideale dagelijkse portie. In functie van de diverse parameters (leeftijd, ras, gewicht, gestalte, lichaamsbeweging…) stelt de start-up je een handige portie voor die perfect is aangepast aan je kleine (of grote) vriend. Zo heeft hij nooit te veel of te weinig. Voor senioren en puppy’s maar ook honden met overgewicht, moeilijke of zieke honden en honden met intoleranties.

Een koerier voor je hond

Eens je uit de vier recepten hebt gekozen, levert Dog Chef die bij je thuis. Dat doen ze met hun eigen koelbusjes, zodat het eten gegarandeerd vers blijft. De maaltijden worden gratis bezorgd, vers en klaar om te serveren. Je kunt ze zeven dagen in de koelkast bewaren en vier maanden in de diepvries. Je kiest uit afzonderlijke bestellingen of je neemt een abonnement. Dat laatste kan volledig worden ingesteld volgens je behoeften en die van je trouwe viervoeter natuurlijk: leverdata en -frequentie, keuze van de recepten… Je kunt alles personaliseren en testen! Echt de top, deze kok!

Zin om het uit te proberen? Vul het profiel van je trouwe viervoeter in en bestel een testbox voor twee weken. Door de code MARIE30 te gebruiken, krijg je 30% korting op jouw eerste bestelling.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Dog Chef.
Dogchef.com

Lees ook
Simone Rocha x H&M is nu te koop: lees hier ons interview met de ontwerpster
Maak je haar klaar voor de lente met deze tips
Deze 5 alternatieven voor koffie geven evenveel energie

Commercieel team De artikels van >

Tags: Dieren, Dog Chef, Food.