Dit zijn de mooiste locaties voor een huwelijksaanzoek in België
© New Koncept

Dit zijn de mooiste locaties voor een huwelijksaanzoek in België

Door Lotte Gillis, Margo Verhasselt
Leestijd: 2 min

Minstens even belangrijk als de trouw zelf, is het huwelijksaanzoek. Dit prachtige moment tussen jullie twee ga je nooit meer vergeten en dan kan een betoverende locatie niet ontbreken. Een idyllisch strand op een tropische eiland is sowieso een goed idee, maar ook dichter bij huis zijn er genoeg hotspots voor een onvergetelijk huwelijksaanzoek.

/

Als het op aanzoeken aankomt is er niet een juiste manier. Wil je een onvergetelijk moment creëren dan is het vooral belangrijk dat je voor een plek kiest die goed bij jullie past. Dromen jullie bijvoorbeeld liefst weg bij een sprookjesachtige serie als ‘Bridgerton’, dan is een betoverend kasteel de ideale locatie. Maar ook als jullie het graag simpel houden, zijn er genoeg geweldige locaties die je de avond van je leven laten ervaren zonder al te veel toeters en bellen.

Lees ook: Bloemen aan huis: dit zijn de leukste bloemenabonnementen

/

Dineren op het water

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dinner On The Lake (@dinneronthelake)

Zijn je partner en jij echte waterratten, dan is midden op het water de ideale plek voor een aanzoek. Bij ‘Dinner On The Lake‘ dineer je op een drijvend vlot en beleef je een onvergetelijke romantische ervaring. Het vlot drijft afwisselend op verschillende plekken in België. Dit jaar kan je je huwelijksaanzoek plannen op locaties als Sint-Niklaas, Mechelen, Laarne, Tielt-Winge en Genval.

/

In het nationaal park van de Hoge Kempen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TERHILLS (@terhills)

Dit is er eentje voor de natuurliefhebbers. In de Hoge Kempen bevindt zich een prachtig nationaal park met 4 terrils, waarvan drie toegankelijk zijn. Op deze toppen heb je een prachtig uitzicht over de natuur. Bezoek je dit park in de avond met enkel een hapje, drankje en je partner dan waan je je even alleen op de wereld. Geen pottenkijkers dus, maar enkel jij en de liefde van je leven.

Lees ook: Brunchen in Brussel: de leukste, verrassende adressen

/

Bij een sprookjesachtig kasteel in Sint-Truiden

Zie je het liever groots, dan is een sprookjesachtig kasteel het ideale decor voor een romantische avond. Zo zijn er in ons land genoeg kastelen waar je ook kan dineren en dus de ideale locaties vormen voor een huwelijksaanzoek. Bij Château de la Motte in Sint-Truiden kan je niet alleen iets eten op het gezellige terras, maar je kan de avond ook verderzetten door te overnachten in een van de prachtige kamers. Ben je stiekem een beetje verliefd geworden op de locatie? Goed nieuws, want je kan hem ook afhuren voor het trouwfeest zelf.

/

In een boomhut in Luik

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cimeo Tree Lodges (@cimeo.tree.lodges)

Wil je echt het gevoel krijgen dat jullie voor even met 2 op de wereld zijn, dan zijn deze boomhutten in de natuur daar ideaal voor. De hutten van Cimeo kijken uit op een prachtig natuurtafereel en beschikken over een gezellig balkon. Kies voor een zelfgemaakt diner bij kaarslicht tussen de bomen en creëer een moment dat jullie ongetwijfeld nooit meer zullen vergeten.

/

Op het MAS tijdens een sterrendiner

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Viki Geunes (@zilte.restaurant)

Als jullie niets liever doen dan culinaire adresjes uitproberen is driesterrenrestaurant Zilte het ideale voorproefje voor het huwelijksaanzoek. De hele avond worden jullie verwend door de fenomenale gerechten van chef Viki Geunes, want op zo een speciale dat mag het wel eens iets meer zijn. Maar ook dankzij het prachtige uitzicht verdient Zilte een plekje tussen de mooiste locaties voor een huwelijksaanzoek. Het restaurant bevindt zich namelijk op de bovenste verdieping van het MAS in Antwerpen waardoor je een prachtig uitzicht krijgt over de stad.

/

In de intieme bar van Chateau de Looz

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PureDeluxe (@_puredeluxe_)

Willen jullie je tot slot inbeelden dat jullie in een intieme speakeasy zitten in Londen? Daarvoor moet je tegenwoordig niet meer naar het Verenigd Koninkrijk. Te midden van het schilderachtige landschap van Haspengouw zwaaiden begin maart de deuren van Château de Looz open. Het volledig gerestaureerde kasteelhotel biedt de ideale setting voor een ontspannen weekendje weg, een sprookjesachtige bruiloft of een feestelijk evenement.

Lees ook: 10 erotische scènes uit de filmgeschiedenis die je wil zien

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Huwelijksaanzoek, Trouwen.