Brunchen in Brussel: de leukste, verrassende adressen
© unsplash

Brunchen in Brussel: de leukste, verrassende adressen

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 3 min

Ontbijten, maar dan beter. Wij maakten het ultieme lijstje voor wie zin heeft in méér dan een pistolet met kaas. Hier kan je goed brunchen in Brussel, weg van de platgetreden paden.

/

Brussel bruist van de hippe en unieke horecazaken. Ook voor een heerlijke brunch hoef je niet ver te zoeken in de stad. Ontdek hier onze favoriete adressen om te brunchen in Brussel.

Lees ook: Dit zijn de hipste adressen om te brunchen in Antwerpen.

/

La Fabrique en Ville

La Fabrique en Ville bevindt zich in een kleine oase van rust op een steenworp van de Avenue de la Toison d’Or. De lampen die aan het plafond hangen, de witte en rieten stoelen die niet bij elkaar passen en de vele planten geven deze plek een uniek karakter. De brunch wordt elke zaterdag, zondag en feestdag bereid van 10.30 uur tot 15.30 uur. De chefkok maakt alles ter plaatse met verse producten, gaande van fruitsalades, broodjes, gebak, muesli, granola, pannenkoeken met lemon curd of gezouten boterkaramel, roerei, kazen, charcuterie… Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijke brunch.

Waterloolaan 44, 1000 Brussel. Meer info op de website

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @lafabriqueresto

/

Poz

Poz heeft ondertussen twee zalige adresjes om te brunchen in Brussel. Hartige toast, allerlei soorten pannenkoeken (zoet en hartig, ultrazacht of fruitig), koffie, smoothies, limonades… Je vindt er vast en zeker wat je zoekt. De brunchformule kost zo’n 25 euro in het weekend, de bediening is hartelijk en het interieur is zeer Instagrammable, wat wil je nog meer? Deze hotspot moet je absoluut eens proberen als je wil brunchen in Brussel.

Defacqzstraat 92, 1060 Sint-Gillis en Rue du Postillon 15, 1180 Uccle. Meer info.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 🌬 Poz” (@pozbrussels)

/

Crème Brussels

Het menu van Crème Brussels is geïnspireerd op de Australische lifestyle en keuken en is hét adres voor fijnproevers in Brussel. Waarom? Omdat je er de hele dag toast en pannenkoeken eet, ook lang na het officiële brunchuur. Naast het vaste menu en de extra brunchopties, kan je er ook genieten van lekkere koffie en zelfgemaakt gebak/koekjes, met veganistische opties.

Rollebeekstraat 30, 1000 Brussel. Meer info op de website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Crème Brussels (@cremebrussels)

/

Cipiace

Mag het een brunch zijn met een Zuiderse toets? Dan schuif je best aan bij die van Cipiace. Jazeker, het Italiaans toprestaurant in Sint-Gillis organiseert telkens op de tweede zondag van de maand (nog tot mei!) een verrukkelijke brunch. Je betaalt voor een vast menu 55 euro en wordt verwend met zowel zoete als zoute snacks en nog veel meer!

Meer info vind je hier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CiPiaCe Restaurant & Bar (@cipiacebar)

/

Woodpecker

Ook bij Woodpecker kan je de hele dag door brunchen. Op de kaart vind je onder andere hartige wafels, gepocheerde eieren, soep van de dag, açai bowl, gemengde salades, hartige muffins maar ook huisgemaakte limonades, verse sappen en smoothies met duizend-en-één originele smaken. Er zijn verschillende filialen van Woodpecker in onze hoofdstad. Reken op zo’n € 20 voor een gerecht en een drankje.

Meer info op de website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Woodpecker Family (@woodpecker.family)

Lees ook: Pompoenseizoen: 5 heerlijke recepten met deze oranje groente.

/

Les Filles – Plaisirs Culinaires

Bij Les Filles kan je terecht voor een veelvoud aan concepten: op zoek naar gezonde catering voor op kantoor? Of wil je graag deelnemen aan een workshop in het kookatelier? Of liever gewoon je voetjes onder tafel schuiven in het restaurant? Want je kan er ook zelf komen genieten van wat de pot schaft. Het thuisgevoel heerst, je neemt zelf je servies en bord uit de kast, schept eigenhandig je portie op. Zin in een dessertje? Neus zelf maar even in de koelkast.

De gastentafel bij Les Filles bestaat uit een uniek menu dat elke dag varieert volgens de seizoenen, het marktaanbod en de inspiratie van de dag. Alle producten zijn dagvers, biologisch of artisanaal en meestal komen ze rechtstreeks van het veld op je bord. De eigenaressen zijn erop verlekkerd ze zo te bereiden dat ze optimaal tot hun recht komen.

Meer info vind je op de website

/

The iris

Maar ook in het restaurant ‘The Iris’ van het befaamde ‘The Hotel’ kan je tegenwoordig aanschuiven voor een uitgebreide brunch. Aan de hartige kant vind je gerechten bereid volgens de ‘robata’-methode, de signatuur van het restaurant, waaronder Black Tiger scampi met citroengras, een verscheidenheid aan eiergerechten en rauwe groenten. Ook de zoete lekkernijen zijn niet te missen, met een assortiment bakkerijproducten en mini viennoiseries, 4 soorten yoghurt en granola, en veel verschillende soorten fruit. Zorg dat je grote honger hebt, want het aanbod is uitgebreid!

De brunch kost zo’n €65 per persoon. Meer info vind je op de website.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Brunch, Brussel, Hotspots.