Dit zijn de 7 mooiste tuinen ter wereld
© Kiran Pix

Dit zijn de 7 mooiste tuinen ter wereld

Door Hannah Gellens
Leestijd: 2 min

Vorig jaar — ten tijde van lockdown en het rustige leven — leerden we de natuur en de ellenlang mogelijke wandeltochten erdoor te herappreciëren. Stefanie Waldek’s boek 150 gardens you need to visit before you die komt dan ook als geroepen. Het bevat een selectie van 150 adembenemende tuinen wereldwijd die je gezien én gewandeld moet hebben. Marie Claire maakt de keuze alvast wat makkelijker en selecteert de mooiste zeven. 

1. Anima Garden (Marrakech, Marokko)

De Anima Garden in Marrakech werd opgericht door de Oostenrijkse multimedia-artiest André Heller. Dat de tuin van artistieke origine is, is duidelijk zichtbaar. Tussen de palmbomen, cactussen en bambooplanten kunnen de bezoekers enkele fraaie sculpturen vinden gemaakt door verschillende internationale artiesten. Zo staat er een replica van het bekende beeldhouwwerk De denker van Auguste Rodin. En dat is nog niet alles: dit alles bevindt zich tegen de indrukwekkende achtergrond van het Atlasgebergte.

Albina Bauer

/

2. Jardim Botânico de curitiba (Curitiba, Brazil)

De Jardim Botânico de Curtiba in Brazilië heeft de kracht om zijn bezoekers mee te nemen naar een andere tijd en plaats. Het pronkstuk van de tuin is het Art Nouveau huis dat omringd wordt door koninklijke tuinen in de Franse stijl. Naast architectuur kan je in de Jardim Botânico de Curtiba ook tweemaal terecht voor cultuur. Het kunstmuseum gewijd aan de Pools-Braziliaanse artiest Frans Krajeberg bezit werken van enkele grote namen zoals Joan Miró en Georges Braque. In het botanische museum daarentegen leer je alles over de Braziliaanse fauna en flora.

Roman Rahm

/

3. Montreal Botanical Garden (Montréal, Quebec, Canada)

De Montreal Botanical Garden bevat meer dan 30 tuinen, zowel indoor als outdoor. Elke tuin heeft een bepaald thema. Zo heb je bijvoorbeeld een Chinese tuin in de dynastiestijl van Ming en een First Nations-tuin gewijd aan de inheemse culturen van Canada. De Montreal Botanical Garden heeft met zijn 22.000 plantensoorten ook één van de meest uitgebreide collecties ter wereld.

Benedek

/

4. Hotel Chinzanso Tokyo (Tokyo, Japan)

Het Japanse woord ‘Chinzanso’ kan je best vertalen als ‘villa op een berg camelia’s’, wat een perfecte beschrijving is voor de tuin. De locatie op de top van de heuvel staat al minstens 700 jaar bekend om zijn camelia’s en ook vandaag nog domineren ze de 17 hectare grote tuin. Hotel Chinzanso is een Japanse oase alom met kerselaars, loofbomen en artefacten verspreid over de hele tuin. Je kan er ook een pagode terugvinden.

Courtesy of Hotel Chinzanso Tokyo

/

5. Jewel Changi Airport (Singapore, Maleisië)

Ooit al eens een tuin gezien waar natuur gebalanceerd samenkomt met het menselijke? Niet ver van Singapore kan je Jewel Changi Airport terugvinden, een tuin gebouwd in een oud luchthavengebouw. Afgesloten van de buitenwereld geeft Jewel Changi zijn bezoeker het science-fictionachtige gevoel van natuur in een futuristische grootstad. Al het groen is bovendien zo aangeplant dat het uitgeeft op de trots van de tuin: de grootste indoorwaterval van de wereld.

Kiran Pix

/

6. Frederiksborg Castle (Hillerød, Denemarken)

Pas enkele decennia na de bouw van het kasteel in de 17de eeuw werden de tuinen aangelegd. De Barokstijl is duidelijk te zien in de symmetrische parterres en strategisch geplaatste hagen. In de 18de eeuw kwamen de tuinen van Frederiksborg Kasteel in een toestand van vergane glorie totdat ze in de jaren 90 gerestaureerd werden. Vandaag de dag kan je na je bezoek aan het Museum of National History, gesitueerd in het kasteel, rustig rondkuieren in de royale tuin.

Clark and Company

/

7. Powerscourt Estate (County Wicklow, Ierland)

Door de jaren heen zijn het hoofdgebouw en de tuinen gebruikt als filmlocatie voor verschillende films en tv-shows, waaronder Barry Lyndon van Stanley Kubrick en The Count of Monte Cristo van Kevin Reynolds. Tegenwoordig dient het pand als een luxeresort met onder andere een golfbaan. Het beste deel van een overnachting blijft echter de kans om de 47 hectare grote tuinen te verkennen, met als trots één van Ierland’s mooiste watervallen: Powerscourt Waterfall.

Alexandru Magurean

Lees ook: Brunchen in Brussel: 6 verrassende adressen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Boek, Natuur, Tuinen.