Dit zijn de 3 nieuwste – en coolste – hotels in België
© Tim Fisher

Dit zijn de 3 nieuwste – en coolste – hotels in België

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Van een luxehotel in een gerenoveerd 16de eeuws pand tot een lang verblijf in een loft: overnachten op een bijzondere plek doe je in één van deze drie nieuwe hotspots.

/

Sapphire House Antwerp: luxe in hartje Antwerpen

Tim Fischer

Sapphire House Antwerp is dé nieuwste aanwinst voor het Antwerps toerisme. Het langverwachte Marriott hotel opende vorige week haar deuren en bevindt zich op de 16e-eeuwse site van de Handelsbeurs. Het pand telt 139 luxueuze kamers die elk uniek zijn en een eigen karakter hebben. Verder is er een plant-based bistro PLANTn, een cocktailbar, een gym en een gastronomisch restaurant, WILDn. Het hotel ligt in het hart van de diamanthoofdstad van de wereld dus te midden van de mooiste winkels, restaurants en culturele attracties. ‘Den Grooten Robijn’, zoals het gebouw in de 16e eeuw werd genoemd, werd zorgvuldig gerenoveerd tot zijn oorspronkelijke glorie.

Het vijfsterrenhotel is het eerste ter wereld dat volledig plant-based is. Tweesterrenchef Bart De Pooter, de chef van het gekende restaurant Pastorale, verwent de gasten met een culinaire beleving. Het hotel kreeg niet toevallig de naam Sapphire House. Het hotel ademt het karakter en de geest van duizenden jaren handel waaronder edelstenenhandel zoals sapphires. Saffieren zijn edelstenen gekend om hun uitzonderlijke schoonheid en eigenschappen.

Adres: Sapphire House Antwerp, Lange Nieuwstraat 20-24, Antwerpen.

/

YUST: cocktails met zicht op architecturale parel 

YUST, het vernieuwende, dynamische en flexibele hospitality concept, kiest niet voor de hand liggende topsteden zoals Amsterdam, Londen of Parijs. Na Antwerpen opent het project een tweede vestiging in Luik, dé hotspot in Wallonië. Het concept: korte en lange verblijven combineren met events, astronomie en cultuur. YUST vult daarmee een gat in de markt in de up-and-coming hotspot Luik. Je kiest voor een bed, een familiekamer of een luxeloft.

YUST biedt de gulden middenweg tussen een hotelervaring en een traditionele huurformule. De kamers zijn tot in de details uitgerust. Gasten genieten van sfeervolle gemeenschappelijke ruimtes en unieke diensten zoals een co-working plek en een coffee corner. Op de rooftop van 300 m2  – één van de enige dakterrassen in Luik – worden regelmatig events gehost, van after work parties tot concerten en rooftop cinema. Mét uitzicht over het treinstation Guillemins, ontworpen door de befaamde architect Santiago Calatrava.

Adres: YUST, Esplanade Simone Veil 2 in Luik.

/

Yalo: Ja hallo!

In het hartje van Gent opende Boutique Yalo onlangs zijn deuren. Naar eigen zeggen is Yalo de place to be om te slapen, te eten, te drinken, te vergaderen en te feesten. Met 92 perfect ingerichte designkamers, een cocktail – en wijnbar, een foodierestaurant, meetingsrooms en een rooftop om gezien te worden, is Yalo de plek voor zowel locals, zakenmensen en toeristen.

Het viersterren boutique hotel is gekend om zijn centrale ligging en koos voor een unieke mix van kleuren, materialen en texturen. Zo onderscheidt Yalo zich van de hotelketens in de stad. Leuk weetje: Yalo is een Gentste samenvoeging van ‘ja’ en ‘hallo’ wanneer je verbazing wil uitdrukken.

Adres: Yalo, Brabantdam 33 in Gent.

Lees ook: Beleef de trip van je leven in 6 spectaculaire en luxueuze treinreizen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Gent, Hotspots, Luik.