Dit waren de meest begeerde Airbnb-woningen van 2021
©

Dit waren de meest begeerde Airbnb-woningen van 2021

Leestijd: 1 min

Volop je vakantie aan het boeken? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Airbnb deelde zojuist hun lijst met meest begeerde woningen in Europa. Geen al te grote verrassing: vooral woningen in het zuiden van Europa doen het bijzonder goed. Van de kust van Sicilië tot de idyllische Griekse eilanden. Neem een kijkje op de droombestemmingen.

/

Frankrijk – de Provence

airbnb

Een met klimop begroeide gevel, een terras met jasmijnbomen en een uitzicht op de Middellandse zee. Het is niet moeilijk om weg te dromen bij ‘La Miette’, een verrassend appartement gelegen in het hart van het Provençaalse dorpje Saint-Paul-de-Vence. Ooit het huis van dichter Jacques Prévent in de jaren 1940, nu een toppertje op het vakantieplatform.

Lees ook: Chanel SS22 haute couture: royals te paard en luchtig maatwerk

/

Italië – Sicilië

airbnb

Zin om wat te dagdromen in een prachtige villa aan een nog mooiere typische Siciliaanse olijfgaard? Dan valt Villa Augusta vast en zeker in de smaak. In de zomer kan je genieten van het zwembad in de tuin, avonturieren kunnen zich aan een tocht op de Etna wagen.

/

Italië – Lombardije

airbnb

Op een uurtje rijden van modestad Milaan, op een steenworp afstand van het Comomeer, ligt deze pittoreske flat in Lombardije. Op-en-top typisch met de bakstenen muren en houten balken plafonds. Maar de grootste troef? Het uitzicht vanuit de tuin.

Lees ook: Drie recepten met duurzame vis om van te watertanden

/

Spanje – Tenerife

airbnb

Maar er wordt ook koers gezet richting de ongerepte natuur en wilde stranden van Tenerife. Daar valt een villa met moderne architectuur in de smaak. Het prachtige uitzicht op de Atlantische Oceaan is er eentje om ‘U’ tegen te zeggen.

/

Griekenland – Mykonos

Airbnb

Een prachtig Cycladisch huis, typisch voor de Griekse eilanden. Deze kleine villa is geschikt voor 3 reizigers en kijkt uit over de kust van Mykonos. Binnen is de inrichting minimalistisch en geeft uit op 2 terrassen, uitgerust met minibaden. Dit alles wordt gesust door het geluid van de zee van zonsopgang tot zonsondergang.

/

Griekenland – Tinos

airbnb

Een ander Grieks eiland, een ander Cycladisch huis met witgekalkte muren: Tinos en zijn authentieke charme, midden in de Egeïsche Zee. Het ligt op een steenworp afstand van het stadscentrum en heeft verschillende terrassen en een kleine tuin je kan afkoelen in het zwembad.

Lees ook: Hoe werk je productief thuis?

/

Griekenland – Kreta

airbnb

Genesteld op de flank van een berg aan de kust van Kreta, combineert deze villa de klassieke charme van Griekenland met een ingetogen inrichting. Je krijgt een prachtig zicht over de zee en het eiland.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.