Dit is het meest populaire zitje in het vliegtuig
© Pexels

Dit is het meest populaire zitje in het vliegtuig

Leestijd: 1 min

Het is weer die tijd van het jaar waarop de helft van je collega's OOO is, je kinderen zich van het ene kamp naar het andere haasten, en jij naar last minute getaways surft om ook dat vakantiegevoel mee te maken. Eens je bestemming gekozen, hoef je enkel nog je vliegtuig te boeken voor een ritje boven de wolken.

Peanuts! Op één belangrijk detail na: je moet je zitje nog kiezen.

Sommige reizigers zweren bij een spot aan het raam, andere zijn dan weer gek op de zitjes aan de gang (zeker degenen met een minuscule blaas) en we zijn het er allemaal over eens dat niemand vrijwillig de middelste stoel kiest, toch?

Maar welke plek is het meest gegeerd? 

Flight attendant Grace Ferguson onthulde aan news.com.au: ‘19F is zo populair omdat het zich midden in het vliegtuig bevindt, over het algemeen over de meeste kofferruimte beschikt, je hoeft je niet te haasten bij het opstijgen of landen. Op die manier vermijd je de hectische rush”.

Upgrade gekregen? Wie in business vliegt heeft meer succes met zitje 2A: ‘In de meeste vliegtuigtypes is 2A een business stoel, die priority boarding en extra bagageruimte en andere extraatjes biedt. Reizigers op de tweede rij hebben ook net iets meer privacy dan de eerste rij en bovendien een nog fantastisch zicht, omdat er geen ondervleugel in de weg hangt.”

Genoteerd.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.