Dit is de ideale reisformule voor zestigplussers die niet graag alleen reizen
© Matthew Bennett

Dit is de ideale reisformule voor zestigplussers die niet graag alleen reizen

Door Elien Renson
Leestijd: 1 min

De zomerperiode is al even bezig. Dit is niet voor iedereen een even aangename tijd. Senioren hebben het regelmatig moeilijk wanneer hun naasten op vakantie vertrekken. Ze staan er tijdens die periode alleen voor, of dat gevoel hebben ze toch. Gelukkig bestaan er hier oplossingen voor. DOMITYS, bijvoorbeeld.

DOMITYS werd opgericht in 1998 en is de marktleider in Frankrijk betreffende serviceresidenties voor senioren. Ze bieden voor elke zelfstandige senior een ideale omgeving om zich thuis te voelen. Het is een onderneming die internationaal actief is en intussen 80 verschillende residenties telt.

Eenzaamheid doorbreken

Meer en meer senioren kiezen voor een ‘ontdekkingsverblijf’ in een DOMITYS-residentie. Hier kunnen verschillende redenen aan de basis liggen. Ze willen ontsnappen aan de eenzaamheid wanneer hun familieleden op vakantie zijn. Of ze willen dichter bij hun kinderen of kleinkinderen zijn door voor een nabijgelegen residentie te kiezen. Dankzij DOMITYS kunnen senioren op vakantie gaan naar toeristische plaatsen in regio’s waar een residentie te vinden is, zoals Bretagne of de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. 

senioren

DOMITYS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kunnen de senioren ervoor kiezen om hun meubels en zelfs hun huisdieren mee te verhuizen naar hun serviceresidentie. Net zoals thuis, dus. Elk verblijf is afgestemd op aangenaam ouder worden. Senioren kunnen deelnemen aan allerlei soorten activiteiten en vrij gebruik maken van de wellness- en ontspanningsruimtes. Daarnaast biedt elke residentie een restaurant, bar, zwembad, haar-en schoonheidssalon én een bibliotheek. Een appartement is in het bezit van één of twee slaapkamers, een keuken, salon en een badkamer. Een professioneel team staat 24/7 ter beschikking.

Interesse?

Of ken je iemand die dit concept geweldig zou vinden? DOMILYS biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de residenties en deze uit te proberen. Dit kan op 3 manieren: een privilegedag bijwonen (elke eerste donderdag van de maand), een ontdekkingsverblijf (vanaf 3 dagen tot een week) of een tijdelijk verblijf (vanaf enkele weken tot enkele maanden).

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gezondheid, Hotel, Zomer.