Deze zelfhulpboeken geven jouw carrière een echte boost
© Instagram @marissa_vandan en @rooskoopman

Deze zelfhulpboeken geven jouw carrière een echte boost

Leestijd: 4 min

Lezen is niet alleen leuk en ontspannend, je kan er ook heel wat uit leren. Er bestaan tegenwoordig honderden zelfhulpboeken vol advies van experten. Wij vonden speciaal voor jullie de beste zelfhulpboeken om je carrière een duwtje in de rug te geven!

Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Soms heb je het gevoel dat je tijd te kort komt in een dag. Het boek Nooit meer te druk is geen boek over timemanagement, maar over aandachtsmanagement. In onze huidige maatschappij worden we overweldigd door meldingen, apps en e-mails. Daardoor krijgen we als snel het gevoel dat ons leven te druk is. Je leest allerlei tips in het boek die je inzicht bieden in je eigen gedrag. Daarnaast ontdek je ook verschillende oplossingen om je leven zowel thuis als op het werk terug in eigen handen te krijgen.

/

Jij bent een badass! – Jen Sincero

Een badass is stoer, rechtvaardig en vooral recht door zee. Dankzij het zelfhulpboek van Jen Sincero kan ook jij een echte badass worden. Het boek is op een hilarische manier geschreven en staat vol met tips en anekdotes van de auteur. Jij bent een badass stimuleert lezers om van het leven te houden en om dingen waar je niet van houdt te veranderen. De tips geven je niet alleen een boost in het leven, maar ook op het vlak van je carrière is het advies erg nuttig.

Happy Monday night, friends! 📖 Last week, I ended up taking significant time away from any screen—my phone, social media, email. We got back from our family vacation on Monday, and I ended up being really sick throughout the rest of the week, so it was good to be away, rest my eyes and my mind, and focus on paper things: reading books, writing in my creative journal, and working on my planner. 📖 The one thing I regretted was the slow start of my FB community, BOOKED BOSSES, which started reading Jen Sincero’s YOU ARE A BADASS on August 1, to discuss September 1. I read the book about two years ago, but I wanted to reread it with my group in good faith, to perform as an adequate leader and discussion moderator. I tried to start a few times last week, but being sick really took my focus. Tonight, I’m settling deep into the couch, with pillows and blankets in the A.C., and opening this book for the real second time. 📖 What are you reading this week? And would you like to join the Booked Bosses? #bookloversofinstagram #reading #youareabadass #bookedbosses

Een bericht gedeeld door MLT: Virtually Creative (@mltvirtuallycreative) op

/

Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel

Een boek vol advies voor je carrière, specifiek gericht op vrouwen? Lees dan zeker Nice girls don’t get the corner office van Lois P. Frankel.  In het boek ontdek je de meest gemaakte fouten van vrouwen op het werk. Vraag je altijd advies aan collega’s voor je een knoop doorhakt? Wil je niemand anders beledigen met je feedback? Dan is de kans groot dat je regelmatig de kans op een promotie mist, volgens Frankel. Het boek is verdeeld in zes thema’s die je carrière ongetwijfeld zullen boosten.

/

Babe, you got this – Martje Haverkamp en Emily Sobels

Soms lijkt het wel alsof er steeds meer vrouwen al op jonge leeftijd grote successen hebben bereikt. Vrouwen met een eigen bedrijf, een droombaan, een eigen gezin en een spannend sociaal leven. En dan vraag je je misschien af wanneer jij dit ooit zal bereiken. In Babe, you got this gaan de schrijfsters op zoek naar het advies van meer dan twintig succesvolle vrouwen. Het boek staat vol handige tips om jouw dromen na te jagen. Je leert onder andere hoe je je ideeën verkoopt en hoe je al je ambities kan combineren met je sociaal leven.

/

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey

Stephen Covey bereikt al jaren een miljoenenpubliek met zijn besteller. Het tijdloze boek vormt al jaren een inspiratiebron voor veel mensen die hun carrière willen boosten . In het boek ontdek je hoe je je gedrag op de werkvloer kan aanpassen om een sterke leider te worden. Het zelfhulpboek staat vol praktische tips die je meteen kan toepassen.

/

De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson

Ten slotte is het vooral belangrijk dat je je eigen weg zoekt en ook leert te relativeren. Je hoeft niet altijd te luisteren naar wat anderen zeggen en er is niet één norm over wat succesvol zijn betekent. Het boek De edele kunst van not giving a fuck is een boek voor alle zelfhulphaters. De schrijver hekelt in het boek de norm dat je altijd positief moet ingesteld zijn en altijd gelukkig moet zijn, dus ook niet op het vlak van je carrière. Het is vooral belangrijk dat je in het leven leert omgaan met teleurstellingen. Tegenslagen maken je ook sterker, ook op de werkvloer. Het leven is niet altijd perfect, net zoals jij, en dat is helemaal oké!

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Boeken, Carrière, Zelfhulpboeken.