Double date? Deze app helpt koppels aan vrienden
© Shutterstock

Double date? Deze app helpt koppels aan vrienden

Leestijd: 1 min

Veel volwassenen koppels ervaren op een bepaald moment in hun leven een gebrek aan sociaal contact. Door een druk dagelijks leven of een verhuis, verwateren oude vriendschappen en als volwassene is het niet zo eenvoudig om nieuwe vrienden te maken. De app Wetime wil daar verandering inbrengen.

Tijdens de kindertijd werden vriendschappen bijna automatisch gesloten. Je stapte simpelweg op andere kinderen af en vroeg of jullie vrienden wouden zijn. Als volwassenen is dit helaas niet zo gemakkelijk. Ook het digitale tijdperk vol clicks en likes heeft een negatieve invloed op echte vriendschappen. Het vriendschapsplatform Wetime wil koppels helpen om hun sociaal leven opnieuw te boosten.

Sietse Schelpe, initiatiefnemer van de site, vertelt: “We merkten dat er een behoefte was aan ons concept. Veel volwassenen zijn het verleerd om vriendschappen te sluiten. Met onze app willen wij die mensen een duwtje in de rug geven.”

Vrienden voor het leven

Wetime is een gloednieuw platform dat deel uitmaakt van accelerator Start it @KBC. De app werkt heel eenvoudig. Je maakt als koppel een profiel aan, waarbij je slechts enkele gegevens moet invullen. Je kan ook enkele voorkeuren en interessegebieden aanduiden. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd hoe ver je bereid bent om te rijden voor de date. Je moet ook aanduiden of je wel of geen kinderen hebt, want het bemoeilijkt de relatie als je op dat vlak niet op dezelfde lijn zit.

Daarna zoekt het algoritme van het platform een andere koppel uit de pool die het best bij jullie past. Samen kiezen jullie een datum en een leuke activiteit. Wie weet ontstaat er zo een vriendschap voor het leven. Geen nood als er toch geen klik was: je hebt elke maand opnieuw recht op een nieuwe dubbeldate! Na elke dubbeldate verdien je Wecoins door het schrijven van een review of het plaatsen van foto’s. Die coins kan je uiteindelijk omruilen voor leuke cadeaus op de website.

Meer informatie vind je op de website van Wetime. De app is volledig gratis, maar er is ook een betalende versie met meer mogelijkheden.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: App, Vrienden, Vriendschapsplatform, Wetime.