Deze gadgets kopen Belgen massaal aan tijdens de aanhoudende hitte
© Shutterstock

Deze gadgets kopen Belgen massaal aan tijdens de aanhoudende hitte

Leestijd: 1 min

De afgelopen maand konden we al genieten van tropische temperaturen en de komende dagen wordt het enkel nog heter. Met de aanhoudende hitte gaan we steeds vaker op zoek naar verkoeling.

Webshop Bol.com zocht uit wat we met zijn allen massaal kopen tijdens deze hete zomermaanden.

Wie geniet er nu niet van een warme zomerdag in de tuin met een fris drankje in de hand? De afgelopen maand was het buiten ideaal zomerweer om te zonnen, zwemmen of gezellig terrasjes te doen. Toch kan de hitte soms ook te veel worden. Met de aanhoudende tropische temperaturen hebben we allemaal wel eens nood aan verkoeling, blijkt uit het onderzoek van Bol.com.

Welk sproeiverbod?

 

  • Donkergroene (!) parasols

Uit het onderzoek blijkt dat de verkoop van zonnewering uit zijn dak gaat. De verkoop van parasols steeg in de eerste week van juli maar liefst met 203% ten opzichte van de laatste week mei. De meest populaire parasols zijn donkergroen van kleur en hebben een doorsnede van 3 meter voor extra veel schaduw. Ook schaduwdoeken zijn extreem gewild deze zomer. Liefst kopen we een stijlvol exemplaar in crèmekleur of antraciet.

  • Tuinsproeiers

Ondanks het verbod op waterverspilling in vele locaties in Vlaanderen, worden er toch massaal tuinsproeiers verkocht. Met het droge weer hebben planten en bloemen meer water nodig dan ooit. Uit het onderzoek kwam geen opmerkelijke stijging van de verkoop van zwembaden naar boven, wat dan wel weer positief is voor het tegengaan van waterverspilling.

  • Hondenzwembaden

Toch houden we met deze temperaturen wel van een verfrissende duik, want de verkoop van zwemkledij steeg enorm. Ook de verkoop van comfortabele strandslippers verdubbelde de afgelopen maand. Een duidelijk teken dat we geen fan zijn van zweetvoeten? Ten slotte merkt de webshop ook op dat veel Belgen echte dierenvrienden zijn. We investeerden namelijk massaal in hondenzwembaden en koelmatjes voor dieren. Daar merkt Bol een stijging van maar liefst 600% tegenover dezelfde periode vorig jaar.

 

Op zoek naar de leukste terrasjes in Gent? Of liever in Brussel?

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Bol.com, Gezondheid, Verkoeling, Zomerhitte, Zomervakantie.