Deze celebs kochten een vrouwenvoetbalploeg en spelen voor eerlijkere loon
© weareangelcity.com

Deze celebs kochten een vrouwenvoetbalploeg en spelen voor eerlijkere loon

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Natalie Portman is een van de vrouwen die zonet een nationale vrouwelijke voetbalploeg heeft opgericht. Samen met twee vriendinnen, en enkele noemenswaardige investeerders, bouwde ze een voetbalploeg uit de grond op. Een officiële naam is er nog niet, al heten ze zichzelf momenteel 'Angel City'.

/

Angel City

Natalie Portman, Kara Nortman en Julie Uhrman kunnen zich sinds deze week de trotse oprichtster noemen van een Amerikaanse professionele vrouwenvoetbalploeg. Een officiële naam is nog niet bekend gemaakt, maar met ‘Angel City‘ verwijzen ze naar de nieuwe woonplaats van de voetbalploeg, Los Angeles. Californië heeft namelijk nog geen ploeg in de vrouwenleague (NWSL).

Voor welgeteld een jaar lang overlegde de drie oprichtsters met talloze eigenaars, spelers, sport en entertainment executives, activisten, leiders, vakbonden en fans. Dit allemaal om zeker te zijn dat ze het juist zouden aanpakken. ‘Angel City’ zou namelijk het eerste team in het National Woman’s Soccer League zijn die hoofdzakelijk door vrouwen bezit wordt. Een best opvallende, maar nog meer belangrijke stap.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natalie Portman (@natalieportman) op

Een voetbalploeg richt je natuurlijk niet zomaar op, daar zijn investeerders voor nodig. Het team zit in het bezit van zo’n 33 investeerders, waaronder vele (zwarte) vrouwen zoals: Uzo Aduba, Eva Longoria, Serena Williams en dochter Olympia Ohanian en Jessica Chastain.

Het doel van de ploeg? Kampioenen creëeren op en af het veld. Hoe? Vechten voor een gelijke en eerlijk loon voor vrouwen door het versterken van de media-aandacht over de competitie, nieuwe sponsors aantrekken en uiteindelijk een stabiel inkomen te verwerven door middel van meer kijkers. De vrouwen op het veld moeten, net zoals mannen, kunnen leven van professionele voetbal en professionele voetbal alleen.

Bekijk de officiële voorstelling van ‘Angel City’ hieronder:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natalie Portman (@natalieportman) op

Nog niet uitgelezen? Lees dan meer Marie Claire op: Woman to watch: Downsyndrome Queen, Alles wat je moet weten over Calvin Klein’s nieuwste campagne met Jari Jones en Heeft Nederland binnenkort zijn eerste vrouwelijke premier?.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Angel City, Equal Pay, Vrouwen voetbal.