Alles wat je moet weten over Calvin Kleins’ nieuwste campagne met Jari Jone
© Instagram @IamJariJones

Alles wat je moet weten over Calvin Kleins’ nieuwste campagne met Jari Jone

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Pride maand is op zijn einde gelopen. Toch hopen vele merken hier nog vruchten van te plukken, waaronder Calvin Klein. Voordelig voor het merk of niet, Calvin Klein schreef geschiedenis met zijn meest recente #ProudInMyCalvins-campagne. Een van de opmerkelijkste gezichten in de campagne is de 29-jarige Jari Jones. Ontdek hier alles wat je moet weten over Calvin Klein's nieuwste 2020 pride campagne.

/

#ProudInMyCalvins

Op haar Instagram @IamJariJones is te zien hoe Calvin Klein’s eerste zwarte transgender model, Jari Jones, een champagnefles ontkurkt ter eren van haar campagnedebuut. Jari is namelijk een van de negen LGTBQ-modellen die te vinden zijn in de meest recente campagne van het merk. Dit is ineens de grootste casting voor een Calvin Klein Pride Campagne ooit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jari Jones (@iamjarijones) op

Jari Jones is naast model ook actrice en activiste. In de campagne video is te horen hoe zij zich moederlijk ontfermt over jonge leden van de LGBTQ-gemeenschap. Al was het voor haar ook even schrikken toen ze zichzelf op een groot billboard te midden Manhatten, New York City zag. Het was de eerste keer dat ze een zwarte transgender vrouw zo groot en publiekelijk gevierd zag worden.

/

Trans Black Lives Matter

De opmerkelijke campagne werd publiekelijk gemaakt op Juneteenth. Dit is een jaarlijkse feestdag die het einde van de slavernij in Amerika moet erkennen. Dit is best een opvallende move van Calvin Klein, te midden de grote Black Lives Matter beweging die nog steeds aan aandacht wint in de Verenigde Staten.

Na de moord op Riah Milton in Ohio en Dominique ‘Rem Mie’ Fells in Pennsylvenia vorige maand is er een grotere schreeuw naar de bescherming van zwarte transeksuele mensen. Deze groep is vaak de grootste slachtoffer van racisme en geweld. Zo erkent Jari Jones ook dit probleem.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jari Jones (@iamjarijones) op

/

Een viering voor je authentieke zelf

Met deze campagne wil Calvin Klein duidelijk maken dat je trots moet zijn op je authentieke zelf en die moet vieren. Jari Jones legt verder uit dat haar deelname aan de campagne ervoor zorgt dat ze er beter en meer kan zijn voor de gemeenschap. Zij en haar vrouw hadden geen voorbeeld om te volgen en moesten hierdoor hun levensweg zelf uitstippelen. Door het gezicht te zijn van een campagne zo groot als deze hoopt zij het voorbeeld te kunnen zijn die zij niet had.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jari Jones (@iamjarijones) op

Lees meer Marie Claire op: We’re all human parade 2020: C&A-paspoppen krijgen tweede artistieke levenDeze lingeriemerken ondersteunen vrouwen met (een) borstprothese(s) en Deze merken steunen de Black Lives Matter beweging aan de hand van donaties.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Black Lives Matter, Calvin Klein, Jari Jones, LGBTQ+.