Garden Gourmet kan je daarbij helpen. Hun vlees- en visvervangers maken het makkelijk om vegetarisch of vegan te koken. Op de site vind je meer dan 50 recepten als inspiratie.
Weet jij nog niet wat de pot schaft vanavond? Misschien is dat het ideale moment om een van deze vijf gerechten uit te proberen!
Lees ook: Zin en onzin van Intermittent Fasting: 3 bekende foodies aan het woord
Groeteballetjes met rijst
Ingrediënten:
- 1 pak Garden Gourmet Groenteballetjes
- 25 ml sojasaus
- ½ el oestersaus
- 1 tl sesamolie
- ½ tl gember
- ½ el honing
- ½ tl knoflookpoeder
- 200 g witte rijst
- 2 stengels lente-ui, fijngesneden
- 1 el sesamzaad
- 2 el granaatappelpitjes
- 4 el maïs
Bereiding:
- Bereid de marinade met sojasaus, oestersaus, sesamolie, gember, honing en knoflookpoeder. Voeg de groenteballetjes toe. Meng de marinade goed om de groenteballetjes en laat ze minstens 1 uur in de koelkast marineren.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking
- Verhit wat vetstof in een pan en bak de groenteballetjes rondom bruin in enkele minuten. Bewaar een deel van de marinade voor straks
Verdeel de rijst over de kommen en werk af met de groenteballetjes, sesamzaad, lente-ui, granaatappelpitten en maïs. Werk tot slot af met de resterende marinade.
Groenteburger met champignon en ui
Ingrediënten:
- 1 pak Garden Gourmet Groenteburger
- 2 hamburger-broodjes
- 2 rode ui, in halve ringen
- Enkele blaadjes sla
- 250 g champignons, in vier gesneden
Bereiding:
- Verhit wat olie in een pan en bak de rode ui gedurende 30 minuten op een laag vuur.
- Bak de champignons in een andere pan goudbruin.
- Bak de groenteburger volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de hamburgerbroodjes open en leg op iedere bodem enkele blaadjes sla. Werk af met de groenteburger, de gekarameliseerde rode ui en champignons. Server onmiddellijk.
Lees ook: Masterclass: zo maak je de Maleisische noedelsoep laksa
Eiwrap met vegan tonijn
Ingrediënten:
- 1 potje Garden Gourmet Vuna
- 4 eieren
- 1 avocado
- Handjevol bieslook
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
Bereiding:
- Klop de eieren los en breng op smaak met peper. Schenk de helft van het eimengsel in de pan en bak tot je een gare omelet hebt. Herhaal met de rest van het ei.
- Snijd de avocado in plakjes en snijd de bieslook fijn. Meng de bieslook vervolgens met de Griekse yoghurt, het uitgeperste teentje, knoflook en peper.
- Verdeel de avocado, Garden Gourmet Vuna en knoflooksaus over de eiwraps. Smakelijk!
Salade met chorizo en avocado
Ingrediënten:
- 1 pakje Garden Gourmet Sensational Chorizo
- 800 gram aardappelkrieltjes
- 4 el olijfolie
- 1 paprika
- ½ tl venkelzaad
- 3 tomaten
- 1 avocado
- Sap van een halve limoen
- 1 tl Provençaalse kruiden
- Een paar takjes basilicum en oregano
- ½ theelepel paprikapoeder
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de aardappelen over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met kruiden. Snijd de paprika in ringen, spreid ze uit op een tweede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met venkelzaad, zout en peper.
- Zet alles 20 minuten in de oven. De paprika’s worden eerder gekookt dan de aardappelen. Kook de chorizo.
- Snijd de tomaten/avocado in stukjes en meng ze met de ingrediënten. Doe de aardappelen in een grote kom met de paprika. Snij de chorizo.
- Mix alles door elkaar, garneer en geniet.
Poké bowl met vuna
Ingrediënten:
- 1 pot Garden Gourmet VUNA
- 200 g sushirijst
- 100 g soja
- 2 eetlepels sushi-azijn
- 1 avocado
- mango
- 4 radijsjes
- komkommer
- 1 handvol (25 g) babyspinazie
- 50 g rode kool (stuk)
- zwart en wit gemengde sesamzaadjes
- 4 el Japanse sojasaus
- limoensap
- 3 el Mirin: zoete Japanse rijstwijn
- ½ verse rode peper naar smaak (of gedroogde gemalen rode peper)
- 2 el sesamolie
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en besprenkel tijdens het kookproces (15 minuten) met sushiazijn.
- Maak ondertussen de vinaigrette: meng de Japanse sojasaus, het limoensap, de zoete Japanse rijstwijn en de sesamolie. Snijd de paprika in dunne reepjes en voeg deze toe.
- Snijd de mango, radijs, komkommer en avocado en besprenkel met limoensap. Snijd de rode kool in zeer dunne reepjes en leg de spinazie in koud water.
- Verdeel de afgekoelde rijst over twee kommen. Verdeel de groenten en mango over de rijst.
- Garneer met spinazieblaadjes in het midden met daarop VUNA.