Jeremy Scott verlaat Moschino na 10 jaar
© Getty Images

Jeremy Scott verlaat Moschino na 10 jaar

Leestijd: 1 min

Na tien jaar verlaat Jeremy Scott zijn rol als creatief directeur van Moschino. 

/

“Ik heb het geluk dat ik de kans heb gekregen om samen te werken met de creatieve kracht die Jeremy Scott is”, zei Massimo Ferretti, uitvoerend voorzitter van Moschino’s moederbedrijf Aeffe in een statement. “Ik wil hem bedanken voor zijn tien jaar lange inzet voor het huis van Franco Moschino en voor het introduceren van een uitgesproken en vreugdevolle visie die voor altijd deel zal uitmaken van de geschiedenis van Moschino.”

Lees ook: Gezellige hotspots in Brussel voor een cafeïneboost

Scott beschreef zijn periode bij Moschino als “een prachtige viering van creativiteit en verbeelding.” Hij voegde eraan toe dat hij “zo trots was op de erfenis die hij achterlaat” en bedankte Ferretti voor de eer om dit iconische huis te leiden.

/

Laatste collectie

Zijn meest recente collectie, die vorige maand in Milaan werd gepresenteerd voor het seizoen herfst-winter 2023, draaide om vage ‘Ladies Who Lunch’-pakken uit de jaren tachtig die werden getoond met een twist. Zomen, knopen, contrasterende afwerkingen, bloemen- en houndstoothprints leken te smelten en te druipen als de klokken van Salvador Dalí. Scott slaagde er keer op keer in om humor en ironie in zijn collecties te laten terugkeren.

Lees ook: Equal Pay Day: vrouwen moeten nog steeds 79 dagen langer werken om aan gemiddeld brutoloon van mannen te komen

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Jeremy Scott.