DECO: Doe de grote lenteschoonmaak met IKEA
© ikea

DECO: Doe de grote lenteschoonmaak met IKEA

Door Charlotte Deprez, bewerking Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 2 min

De lente is officieel in het land en dus is het tijd voor de jaarlijkse lenteschoonmaak. Horen we je daar al zuchten? Nergens voor nodig, want met een beetje hulp van Ikea, wordt dit karwij een heus plezier. De nieuwe collectie van het Zweedse label staat dan ook volledig in het teken van functionaliteit en orde.

Poederkleuren, tapijten om je woonkamer op te frissen, ruime kasten die je met alles kan combineren; bij Ikea weten ze als geen ander hoe je de lentezon ook binnenshuis aan het stralen krijgt. En ze doen dat niet alleen voor u, maar dankzij de HEMGJORD collectie ook voor de vrouwen uit ruraal India.

Geen tijd om de catalogus door te ploegen, zeg je? Wees gerust, wij hebben het voor je gedaan en alle nieuwigheden van het seizoen mooi voor je op een rijtje gezet. Lees je even mee?

1. Hokjesdenken

Normaal zijn we er geen fan van, maar tegen de EKET kasten van Ikea zeggen we toch volmondig ja! De kasten bieden dan ook oneindig veel combinatiemogelijkheden. De serie bestaat uit kubussen die je aan de muur kan vasthangen of gewoon op de grond kan plaatsen. Er zijn uitvoeringen in levendige kleuren zoals oranje en hemelsblauw, maar ook in meer neutrale tinten zoals grijs, zwart en wit voor wie het wat minimalistischer ziet.

Ikea

Ikea, EKET

Ook het inmiddels klassieke KALLAX opbergrek kreeg een kleine facelift. Anno 2017 is het een waar opruimsysteem, compleet met metalen lades en hangmatjes voor je favoriete tijdschriften.

Ikea

Ikea, KALLAX

 

Het OMAR rek mag dan weer vol trots uitpakken met nieuwe accessoires die inspelen op elke behoefte. Een metalen bovenplank om voorwerpen op uit te stallen, een mand die je aan het rek kan hangen om meer ruimte te creëren of verbindingsstukken om afzonderlijke schappen met elkaar te verbinden; dat (en nog veel meer) behoort nu allemaal tot de mogelijkheden.

Ikea

Ikea, OMAR

/

Ikea

Ikea, SÖNDERÖD en SODERUP

2. Een frisse vloerbries

Raak je wat uitgekeken op je meubilair? Leg er dan eens een nieuw tapijt voor (of onder) (of naast) en zie hoe je ruimte plots heropleeft. Onze favoriet deze lente? SÖNDERÖD omdat hij ons met zijn mix van blauwtinten doet denken aan de zee. Maar ook het Afrikaanse patroon van STENILE heeft bij ons een streepje voor.

Ikea

Ikea, STENILE

/

Ikea

Ikea, FÄRLÖV

3. Het betere zitwerk

Lente dat zijn zonnige dagen (meestal toch), maar ook vaak nog frisse avonden. Ideaal weer om ’s avonds in de zetel te kruipen met een dekentje en een goed boek, lekker knus binnen, maar voor het open raam om toch nog zo lang mogelijk van het lentelicht te genieten. En als er nu één zetel is die zich daar wonderwel toe leent, is het de FÄRLÖV wel: klassiek maar supercomfortabel!

/

Ikea Hemgjord

4. Deco met het hart op de juiste plaats

Sinds een tijdje doet Ikea ook aan pop-upcollecties. Limited editions die telkens een bepaalde ontwerper, trend of, in dit geval, een goed doel in de kijker zetten. De nieuwste in het rijtje is HEMGJORD, wat Zweeds is voor ‘huisgemaakt’. Ontwikkeld in samenwerking met duurzame ondernemers in India, omvat deze collectie kussenslopen, tafellakens en manden, allen met de hand gemaakt door Indische plattelandsvrouwen die zo niet alleen hun vakmanschap kunnen delen met de wereld maar ook genieten van een vaste job en een degelijk inkomen.

Volgens Sarah Fager, ontwerpster van de HEMGJORD collectie, is het de bijzondere kennis van weven en borduren van de Indische vrouwen die de collectie zo mooi maakt. HEMGJORD is geïnspireerd op de natuur rondom de heilige stad Varanasi, een groene muze die we vooral terugzien in de organische look van de stuks en de geborduurde bladmotieven die telkens terugkomen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Decoratie, Duurzaamheid, Home, Huis, Ikea, Lenteschoonmaak.