MUNA: het vrouwelijke poptrio om in het oog te houden
© muna

MUNA: het vrouwelijke poptrio om in het oog te houden

Door Lieselotte Van Hemelrijck
Leestijd: 1 min

Maak kennis met MUNA, een popgroep bestaande uit drie vrouwen die opkomt voor LGBT-rechten en gender equality. De dames verrassen met een sensuele mix van R&B, electro en leuke funkritmes. Maar naast de erg dansbare muziek, zijn het vooral de ongeremde teksten van hun nummers die de aandacht wegkapen.

Katie Gavin, Josette Maskin, en Naomi McPherson leerden elkaar kennen op de University of Southern California en maakten voor het eerst samen muziek in 2013. Begin dit jaar brachten ze hun tweede album About You uit. In Amerika en Groot -Brittannië zijn de dames al een tijd populair, dus het zal vermoedelijk niet lang meer duren voor ze hun fanbase uitbreiden tot hier.

Wat maakt MUNA nu zo cool? Het feit dat de band niet bang is om serieuze maatschappelijke problemen aan te snijden in hun songteksten. Zo komt het poptrio op voor de rechten van de LGBT-gemeenschap en voor gender equality. Hun hit I Know a Place werd gelanceerd net na de aanslag op een gaybar in Orlando. Het lied is een herinnering aan het feit dat veilige plekken kunnen bestaan. Kritisch, to the point en actueel, maar dan wel in een verdraaid catchy nummer.

Stijl is een ander belangrijk aspect voor de drie meiden. Hun outfits zijn, net als hun muziek en hun songteksten, een manier om hun artistieke visie naar de wereld uit te dragen. En het stopt niet bij de kleren, ook de accessoires moeten eraan geloven. Zo maakten ze bijvoorbeeld de juwelen die je in de clip van Loudspeaker ziet volledig zelf met metalen snoeren. En ja, ook hun politieke voorkeur steken ze niet onder stoelen of banken.

Het moge duidelijk zijn: de dames van MUNA zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken, maar juist daarom vinden wij ze zo leuk. Inspirerend activisme in popvorm, we like!

Ontdek meer over MUNA op whereismuna.com

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gender equality, Girlpower, Girlsband, Muna, Pop.