De redactie van Marie Claire test: de Belgische zonnecrème
© Getty Images

De redactie van Marie Claire test: de Belgische zonnecrème

Leestijd: 2 min

Een trend die we toejuichen: steeds meer Belgische merken lanceren hun eigen zonnecrème. Vaak zijn die natuurlijk, verzorgend en milieuvriendelijk. Maar welke is de zonnecrème de la crème?

/

SUNNY SIDE OF THINGS SPF50+ VAN SKINS BY DINGS, € 44 voor 200 ml

Getest door Kim De Craene, beauty & lifestyle editor

★★★★☆

WAAROM GETEST? “De naam is schattig, alleen al daarvoor wil ik hem testen. Maar er is een écht pluspunt: een crème die gebruikt kan worden voor gezicht én lichaam, handig is dat. Bovendien bevat hij heel wat huidverbeterende eigenschappen. Hij gaat mee in mijn rugzak, naar het eerste zonnige zomerfestival.”

MINPUNTEN? “Ik smeer en smeer maar kan geen minpunt vinden. Hij is niet goedkoop, maar wel made in Belgium.”

GOEDGEKEURD? “De lotion doet precies wat hij belooft. Hij is makkelijk uitsmeerbaar en dringt snel in mijn huid, zonder te plakken en een witte waas na te laten. Hij bevat de perfecte balans tussen gebruiksmakkelijke en veilige ingrediënten. De geur is fris en neutraal. Ik ben er dol op.”

/

ANTIOXIDANT DEFENCE SUNSCREEN SPF 20 VAN LÍKAMI, € 55 voor 100 ml

Getest Sophie Brevers, art director

★★★☆☆

WAAROM GETEST? “Deze lichtgewichtzonnebrandcrème is trots op zijn 100 % zuivere samenstelling. Hij biedt UVA- en UVB-bescherming door cameliaolie en druivenpitolie. Dankzij ingrediënten als toverhazelaar, ginkgo biloba, rode granaatappel en gojiextract heeft hij ook hydraterende en antioxiderende eigenschappen.”

MINPUNTEN? “Helaas vind ik de beschermingsfactor niet hoog genoeg. Ik had liever een SPF 50 gehad in plaats van een SPF 20. De crème is aan de dure kant.”

GOEDGEKEURD? “Ik gebruik veel crème en hij is zeer dik, dus ik maak me zorgen over de inwerktijd en de glans. Het aanbrengen blijkt vervelend, maar het resultaat is verbluffend. Mijn huid glanst niet, maar voelt gehydrateerd aan. Hij biedt zelfs een ideale basis voor make-up. Ik vind het ook fijn dat hij geurloos is.”

/

SPF 50 SUNSCREEN FACE & BODY VAN RAY, € 24 voor 50 ml

Getest door Marie Geukens, eindredactrice

★★★☆☆

WAAROM GETEST? “Met aandacht voor kwalitatieve en gezonde ingrediënten ontwikkelt Ray verzorgingsproducten die je gezicht en lichaam écht ten goede komen. De zonnecrème belooft ook goed te hydrateren, geurloos te zijn en niet te kleven.”

MINPUNTEN? “De crème is helaas niet geurloos: de geur van de hydraterende cacaoboter doet me aan een reep chocolade denken. En je wast toch best even je handen na het aanbrengen, want helemaal kleefloos is hij niet.”

GOEDGEKEURD? “Ik heb een sterk ontwikkeld pigment en verbrand haast nooit. Dat is ook het geval als ik deze crème probeer. Ik smeer hem op één arm en op de andere niet. De crème laat alvast geen witte waas na. Het resultaat: de ingesmeerde arm voelt gehydrateerd aan. De textuur van de crème is aangenaam en trekt snel in. En extra leuk: mijn make-up blijft mooi zitten op de crème.”

/

NATURAL DAYLIGHT DEFENCE SPF50 VAN RAINPHARMA, € 19,95 voor 50 ml

Getest door Malvine Sevrin, chef digital FR

★★★☆☆

WAAROM GETEST? “Het merk belooft een 100% natuurlijke zonnecrème die zowel de fauna en flora in onze zeeën en oceanen als onze huid respecteert. Hij beschermt tegen UVA- en UVB-stralen dankzij een volledig minerale UV-filter op basis van zinkoxide, en is dus onschadelijk voor het zeemilieu. De plantaardige oliën uit kokos, candelilla en zonnebloem vervolledigen de formule waardoor de crème bestand is tegen water.”

MINPUNTEN? “De crème laat vlekken na op mijn zwarte zwemkleding. Dat is helaas vaak het nadeel van minerale filters.”

GOEDGEKEURD? “In tegenstelling tot andere dikkere crèmes, is hij gemakkelijk over make-up aan te brengen zonder te gaan schilferen. Ik gebruik hem dus om mijn gezicht te beschermen, want de textuur is aangenaam en geurloos. De vegan en natuurlijke formule is lief voor de huid en voor de planeet. Perfect voor dagelijks gebruik.”

Vond je dit interessant? Ontdek dan hier onze test van het serum, de gezichtsreiniger, de schoonheidsbehandeling, het haarmasker & meer.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"