De redactie van Marie Claire test: het serum
© Pers/MCB

De redactie van Marie Claire test: het serum

Leestijd: 2 min

Zelfs al heb je een minimale huidverzorgingsroutine, een serum biedt als extra stap alleen maar voordelen. Kies wel een serum naargelang je huidbehoefte.

/

Capture Totale Le Sérum van Dior, € 115,50 voor 30 ml

Getest door: Joëlle Lehrer, print coördinator FR

★★★☆☆

Waarom getest? “Dit serum is gebaseerd op jarenlang onderzoek. Het combineert de bestanddelen van gefermenteerde longoza uit Madagaskar, een wonderbaarlijke en kostbare plant die op dit eiland wordt gekweekt, met irisextract uit Toscane. Het bevat ook hyaluronzuur voor een strakker effect.”

Minpunten? “De gewoonte om vóór mijn dagcrème en na het reinigen van mijn gezicht een serum aan te brengen, heb ik nog niet in mijn dagelijkse routine kunnen overnemen. Het kostte me moeite om eraan te denken maar dit is natuurlijk een persoonlijke kwestie.”

Goedgekeurd? “Het serum heeft de lichte, aangename geur uit de tuinen van Madagaskar en Toscane. Het is vloeibaar en gemakkelijk aan te brengen, geschikt voor alle huidtypes en uniseks, wat een geweldige nieuwe eigenschap is. Na een paar weken gebruik merkte ik echter geen sterk effect op mijn huid. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen?”

/

Pure Vitamin C10 van La Roche-Posay, € 37,95 voor 30 ml

Getest door: Margo Verhasselt, chef digital NL

★★★★☆

Waarom getest? “Dit flesje met vitamine C is als kryptoniet voor een doffe huid. Het serum combineert de kracht van vitamine C met salicylzuur en peptiden en vormt een superkrachtige exfoliator die komaf maakt met dode huidcellen en je huid mooier, zachter en lichter maakt.”

Minpunten? “Het potje zelf, met pipet: ik kan er maar niet voor zorgen om het product proper uit en terug in het flesje te krijgen, waardoor het aanbrengen al snel een knoeiboel wordt.”

Goedgekeurd? “Ab-so-luut. Ik smeerde enkele jaren geleden al eens een vitamine C-serum, dat ook een mooi resultaat gaf, maar dat ook bijzonder duur was. Toen dat op was, heb ik het nooit opnieuw vervangen omwille van de prijs. Na drie weken smeren met dit serum merk ik én mensen in mijn omgeving het mooie resultaat. Mijn huid is stralend en egaal. Zelden kreeg ik zoveel leuke complimenten.”

/

Skin Filler Serum Duo van Shiseido, € 263 voor 2 x 30 ml

Getest door: Marie Geukens, eindredactrice

★★★★☆

Waarom getest? “De MolecuShift-technologie zorgt ervoor dat het hyaluronzuur de huid van binnenuit voedt en naar boven duwt, waardoor je rimpels minder diep zijn en je huid elastisch aanvoelt. Het serum belooft dat ik er na één dag vijf jaar jonger zou uitzien. Volgens de website van Shiseido vindt 93 % van het testpanel dat hun gelaat er volumineuzer uitziet, 91% vindt het meer elastisch en 80% merkt dat diepere rimpels minder zichtbaar zijn. En dat allemaal na één dag.”

Minpunten? “Dat was niet het geval bij mij, helaas. Ouder worden en huidveroudering moet je natuurlijk gewoon aanvaarden. Makkelijker gezegd dan gedaan.”

Goedgekeurd? “De zachte hydratatie geeft een aangenaam, fluwelig gevoel. Ik gebruik de serums al een maand en er zijn geen extra lijntjes of rimpels bijgekomen. Een kleine dosis volstaat: de textuur smeert makkelijk uit en de concentratie van hyaluronzuur lijkt hoog.”

/

Hyaluron Activ B3 Geconcentreerd Replumpling Serum van Avène, € 45,80 voor 30 ml

Getest door: Sophie Brevers, artdirector

★★★★☆

Waarom getest? “Het serum bevat twee actieve bestanddelen, niacinamide en hyaluronzuur, die de celvernieuwing stimuleren. Het antiverouderingsserum belooft een stevigere, vollere huid.”

Minpunten? “Eerlijk gezegd ervaar ik geen negatieve effecten. Het serum voelt zo fijn en fris als water, misschien gebruik ik het zelfs eerder voor mijn plezier en niet uit noodzaak.”

Goedgekeurd? “Ik ben onder de indruk van de minimalistische en effectieve formule, het bevat slechts acht ingrediënten. De verhouding tussen kwaliteit en prijs is onklopbaar. Het product is gemakkelijk en aangenaam aan te brengen, plakt niet en is ook geschikt voor rond de oogzone. Een echte opfrisser ‘s morgens en ‘s avonds. Mijn huid is helemaal rozig, egaal en uitgerust.”

Benieuwd naar meer beautytests van de redactie? Ontdek dan hier de test van de gezichtsreiniger, het haarmasker & de verjongende dagcrème.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"