De redactie van Marie Claire test: het haarmasker
© mv

De redactie van Marie Claire test: het haarmasker

Leestijd: 2 min

Of je krullen nu droog aanvoelen of je highlights er dof uitzien, een haarmasker biedt soelaas. Een kwalitatief masker verzorgt, maakt lokken zacht en gezond en is even belangrijk als een dagcrème.

/

Fashion Director Elspeth Jenkins test Metal Detox Mask van L’Oréal Professionnel € 28 voor 250 ml.

★★☆☆☆

WAAROM GETEST? “Een detox voor je haar? Klinkt niet slecht, toch? Het Metal Detox-gamma van L’Oréal Professionel belooft
een snelle manier om het haar te ontgiften, dankzij de technologie met glicoamine die het metaal in de kern van de haarverzel neutraliseert. Resultaat: het haar is sterk en het kleurresultaat geoptimaliseerd.”

MINPUNTEN? “De producten werken op gekleurd haar en balayages: aangezien ik beide heb, ga ik vrolijk aan de slag met de shampoo en het masker van de lijn. Ik heb dik en droog haar dus het resultaat is een frizzy, gele haardos: mijn toner is weggeveegd. Want ja, ook in een toner zitten metalen.”

GOEDGEKEURD? “Mijn kapster drukt mij op het hart dat het gamma vooral geschikt is voor wanneer je met thuiskleuringen aan de slag bent gegaan. De producten strippen je haar en geven het een nieuw, fris begin. Iets waar ik niet naar op zoek was met mijn professionele balayage…”

/

Malvin Sevrin, chef digital fr, test Buriti Mask van Phytodess € 36 voor 200 ml.

★★★★☆

WAAROM GETEST? “De vruchten van de buriti, een wilde inheemse palmboom uit Brazilië, leveren een rijke plantaardige olie op – met o.a. vitamine A en bètacaroteen – , die de haarvezels voeden en beschermen. Het masker is bedoeld voor de verzorging van droog en gekleurd haar. Het zou de glans stimuleren en de kleur onderhouden.”

MINPUNTEN? “Het product belooft langdurige glans, maar het resultaat is enkel zichtbaar net na de wasbeurt, helaas niet voor enkele dagen. Gelukkig moet ik het maar vijf minuten laten inwerken. Ik gebruik het na elke wasbeurt met shampoo om mijn kleur een boost te geven.”

GOEDGEKEURD? “Ik hou van de fijne, smeltende textuur van het masker. Nog een bonus: het maakt het veel makkelijker om mijn lange haren, die de neiging hebben om in een knoop te raken, te ontwarren. Na het drogen zijn mijn lokken zichtbaar zachter en glanzender.”

 Lees ook: Zo verzorg je je kasjmier kledingstuk best

/

Kim De Craene, beautyeditor, test NO.8 Bond Intense Moisture Mask van Olaplex € 29,50 voor 100 ml.

★★★☆☆

WAAROM GETEST? “Mijn haar is na een hete, droge zomer dof en uitgedroogd. Ook blondeer ik het vaak en draag het dagelijks in een paardenstaart. Het is extreem beschadigd. De formule van het masker bevat een gepatenteerde bond-building technologie, aangevuld met hyaluronzuur voor extra hydratatie, ceramiden die het herstel versnellen en avocado- en rozenbottelolie voor een glossy finish. Olaplex garandeert twee keer meer glans, vier keer meer hydratatie, zes keer meer zachtheid en 94% meer volume.”

MINPUNTEN? “Volgens professionals breng je het masker het best aan op handdoekdroog haar en moet het 10 minuten inwerken. Wat betekent dat ik uit de douche moet stappen, 10 minuten moet wachten en dan terug onder de douche moet springen om het
uit te spoelen. Niet voor luie of gehaaste mensen.”

GOEDGEKEURD? “Ik heb direct een wauw-effect. Mijn haar voelt zacht en glad aan. Het effect blijft meerdere wasbeurten zichtbaar.”

/

Marie Geukens, eindredactrice, test Masque à L’orchidée van Leonor Greyl € 47 voor 200 ml.

★★★★

WAAROM GETEST? “Het masker belooft het herstel van een dikke, droge of gefriseerde haardos. Het zou het haar verstevigen en minder snel afbreken en ook hydrateren en verzachten, wat het stylen vergemakkelijkt. Krullen worden er mooier van. Je kan het als een intensieve kuur van 20 minuten op droog haar aanbrengen voor de wasbeurt of gebruiken als conditioner.”

MINPUNTEN? “Wat de glans betreft, blijf ik een beetje op mijn honger zitten. Ook het aanbrengen, uitkammen en spoelen is moeilijker dan gedacht. Bij Greyl weten ze dat en raden ze aan om met een nootje product het haar uit te kammen tijdens het spoelen.Dat helpt. Het is ook jammer dat de geur wel erg neutraal is.”

GOEDGEKEURD? “Het product bestaat uit 98% natuurlijke ingrediënten, dat juichen we toe. Na drie keer gebruiken, voelt mijn haar steviger aan, het herstel is duidelijk ingezet en het wordt stilaan zachter. Bovendien valt het makkelijk en blijven mijn krullen mooi zitten.”

Lees ook: Christophe Coppens voor veertigste verjaardag NATAN uitgenodigd als creatief directeur

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Haar.