De redactie van Marie Claire test: 6 schoonheidsbehandelingen
© Sisley

De redactie van Marie Claire test: 6 schoonheidsbehandelingen

Door Kim De Craene
Leestijd: 3 min

Is het om een uur aan de koude te ontsnappen of aan je stressy baan of wil je gewoon een gezonde glow? Een moment van luxe, rust en schoonheid is je altijd gegund.

/

Maison Sisley

Getest door Timon Van Mechelen, hoofdredacteur

★★★★☆

Pers

WAAROM GETEST? “Sisley heeft schoonheidsinstituten over heel Europa, maar pas in oktober opende een eerste Maison in ons land. Voor mij staan de producten van het Franse beautymerk synoniem voor ultieme luxe en zelfverwennerij, dus een gezichtsbehandeling van het label staat al lang op mijn to-dolijst.”

MINPUNTEN? “Ik ben zo relaxed na de gezicht-, nek- en hoofdmassage van bijna een uur, dat ik best wat tijd nodig heb om te bekomen. Kortom, plan geen belangrijke afspraak in meteen na afloop.”

GOEDGEKEURD? “Ik slaap als een baby tijdens de behandeling en kom gereset terug buiten, mét een stralende huid. Maar het allerleukste vind ik de complimenten waarmee ik overladen word. Meestal praten schoonheidsspecialisten mij allerlei complexen aan – verwijde poriën, diepe groeven, een alcoholneus – terwijl ik hier vol zelfvertrouwen en met nuttige tips buiten wandel. Zo veel aangenamer!”

Le Soin Ressourcant Hydratant met LED-behandeling, € 270 bij Maison Sisley, Jean Stasstraat 18, Brussel.

/

Botanic Health Spa

Getest door Elspeth Jenkins, fashion & style director

★★★★☆

WAAROM GETEST? “Botanic Sanctuary is het meest exclusieve hotel van Antwerpen. De spa moet aan dezelfde eisen voldoen.”

MINPUTEN? “De kleedkamer met lockers is klein en de wachtruimte bij de treatment rooms beschikt over weinig privacy. Je zit naast andere badgasten. In deze rustige omgeving ben ik liever afgezonderd van anderen en wil ik even in mijn eigen hoofd zitten.”

GOEDGEKEURD? “Het is niet de eerste keer dat ik een massage laat uitvoeren met een focus op relaxatie, maar bij deze behandeling kan ik voor het eerst de tijdsinvulling zelf kiezen. Het wordt een uur full body massage en een facial om mijn stijve schouders aan te pakken. Deze combo is perfect om even weg te dromen. Tijdens de facial worden mijn nek en hoofd extra gemasseerd. Ik stap buiten met een stress- en pijnvrij lichaam. Vijf dagen later voelen mijn nek en schouders nog steeds minder gespannen; de massage werkt ook op lange termijn.”

Botanical Head-to-Toe Bespoke Treatment, € 240 bij Botanic Health Spa, Leopoldstraat 26, Antwerpen.

/

Label Chic

Getest door Joëlle Lehrer, redactiecoördinator FR

★★★★☆

Evenbeeld

WAAROM GETEST? “De holistische behandeling, op basis van geluidsgolven, is bedoeld voor vrouwen die angstig en gestresseerd zijn. Ze werd ontwikkeld door Annee de Mamiel, een gekende specialiste in huidverzorging, in samenwerking met neurowetenschappers. De verzorging omvat een klanktherapiesessie met Tibetaanse schalen, die een evenwichtige flow bevorderen.”

MINPUNTEN? “Ik kan geen enkel minpunt bedenken over de behandeling, van 75 minuten. Als je gehaast bent, kan je enkel het eerste deel van 40 minuten, gericht op het gezicht, boeken. Stephanie, de schoonheidsspecialiste, gebruikt zogenaamde zintuiglijke producten. Een woord dat een tikje mysterieus klinkt.”

GOEDGEKEURD? “Ik geniet van deze behandeling, alsook van Stephanies aanpak. Ik vind ze uitzonderlijk ontspannend en – in tegenstelling tot de waarschuwing vooraf – voel ik me achteraf niet erg moe. Integendeel. Ik voel me vol energie en bovendien is mijn gezicht gekalmeerd en zuiver.”

Sono Flow, € 120 bij Labelchic, Antoine Dansaertstraat 95, Brussel.

/

Cocon

Uitgetest door Kim De Craene, beauty & lifestyle editor

★★★★☆

Pers

WAAROM GETEST? “In het schoonheidssalon Cocon kan je terecht voor knippen en kleuren, lichaamsmassages, manicures en facials. Een nieuw schoonheidssalon in Antwerpen, waar – laat ons eerlijk zijn – de wellnessspots zeldzaam zijn. Dat wil ik zien, en vooral ervaren.”

MINPUNTEN? “Schoonheidsspecialiste Rayana neemt me mee naar één van de acht privé-cocons. Voor ze een gezichtsbehandeling uitkiest, maakt Rayana een uitgebreide diagnose van mijn huid. Ik krijg een zorgvuldige uitleg over de verzorgingen. Helaas heb ik een gevoelige huid, met rosacea, waardoor Rayana me geen volledige verzorging kan aanbieden. De peeling slaan we over.”

GOEDGEKEURD? “De rode plekken op mijn wangen zijn zo goed als verdwenen na de zachte verzorging, met aangepaste producten – met kaviaar! – van Maria Galland. Klanten gaan na een gelaatsverzorging vaak naar huis met besmeurde haren, daarom biedt Cocon ook een kappersbeurt aan. Ik kan met een fris gelaat en met mooie golvende haren de stad in.”

Soin Sensi’Repair, € 125 bij Cocon, Hopland 47, Antwerpen.

/

Spa Cinq Mondes

Uitgetest door Sophie Brevers, art director

★★★★☆

Corey Stovin

WAAROM GETEST? “De Ko Bi Do-behandeling is geïnspireerd op Japanse tradities en werkt als een natuurlijke facelift dankzij een reeks manuele technieken om de gelaatstrekken glad te strijken, de huid voller en jeugdiger te maken.”

MINPUNTEN? “Voor de behandeling worden ingrediënten uit de hele wereld gebruikt. Ondanks de zachtheid van de behandeling ontwikkel ik toch wat irritatie op mijn gezicht. Maar, ik heb dan ook een uiterst gevoelige huid.”

GOEDGEKEURD? “Dankzij de expertise van de schoonheidsspecialiste werkt de verzorging uitzonderlijk relaxerend. Mijn gezicht is ontspannen, glad en stralend en het lichaam is licht en luchtig, alsof het leeggelopen is. Een speciale vermelding voor de geur van de producten, echt een pluspunt.”

Supreme Youth Ritual Ko Bi Do, € 180, Spa Cinq Mondes, Brusselse Steenweg 135, La Hulpe.

/

Thermae Boetfort

Uitgetest door Margo Verhasselt, chef digital NL

★★★★☆

WAAROM GETEST? “De Amaryllis winterpromo geeft je die extra wellnessboost die in de winter zo nodig is. “

MINPUNTEN? “Bij de gelaatsverzorging werd niet echt een huidanalyse gedaan. Ik heb altijd last gehad van een erg gevoelige huid en heb daarna toch enkele onzuiverheden overgehouden.”

GOEDGEKEURD? “Een dagje volledig tot rust komen in de sauna was wél exact wat ik nodig had nu het koudste seizoen bij ons aanbreekt. Je kan heerlijk genieten in het naakt- of badpakken gedeelte en uren tot rust komen in de vele sauna’s en stoombaden. De massage was superrelaxerend en mocht zelfs nog wat langer blijven duren!”

Amaryllis winter, thermae, € 109 per persoon.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Beauty, Welness.