De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins
© Elspeth Jenkins

De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 3 min

Marie Claire's fashion director Elspeth Jenkins verklapt elke twee weken haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

/

LIVE

rv

Er beweegt de laatste tijd iets in Antwerpen wat hotels betreft. Net voor de coronacrisis openden een aantal pareltjes de deuren voor het grote publiek, maar die moesten spijtig genoeg net zo snel terug sluiten. Vandaar dat wij een ganse zomer staycation in eigen land of stad blijven promoten. En ik moet toegeven dat er niets leuker is dan na een avondje doorzakken in een hotelbed te belanden. Zeker wanneer dat bed  zich achter de 4 geklasseerde muren van hotel Franq bevindt. De lobby is adembenemend mooi en de service op en top.

Boek zeker een junior suite, want de badkamers zijn exuberant groot en de kamers gezellig en klassiek. Voor het ontbijt moet je in de stadstuin zijn. De perfecte cappuccino om je kater mee te doen verdwijnen, staat al klaar.

Junior suites zijn er vanaf € 295, voor een klassieke kamer betaal je € 175. Meer info op de website.

/

LOVE

rv

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik heb een stevige case of the dubbele kin. En het wordt er met de jaren niet beter op. Wanneer vrienden een groepsfoto op Insta willen posten, roep ik steevast dat we er nog een paar moeten shooten, want ja: ik haat die dubbele kin. Maar er blijkt een oplossing voor te zijn.

Schoorvoetend wandel ik schoonheidsinstituut ZenZa in Hoogstraten binnen voor een test met de icoone laser, en al snel voel ik mij redelijk ZenZa, want eigenaresse Ann legt mij uit dat de behandeling pijnloos en effectief is, zelfs na 1 behandeling zie je resultaat. Zo werkt het: de mechanische rollers van de laser roteren over jouw probleemzones (gelaat of lichaam) en reactiveren de bloedcirculatie en het lymfesysteem, stimuleren fibroblasten en elimineren vetophopingen. Een veilige, intensieve mechanische bindweefselmassage die minder schadelijk is voor je huid dan wanneer ze manueel uitgevoerd wordt, want de kneedbewegingen kunnen gesprongen adertjes veroorzaken en met deze rollers heb je dat dus niet.

Normaal moet je verschillende keren teruggaan voor een optimaal resultaat. Maar ik moet zeggen dat ik na een volledig pijnloos uurtje in het gezelschap van de icoone, met veel strakkere contouren rond mijn hals en amper nog lachrimpels rond mijn ogen buitenwandel. Geen enkele crème kan dit resultaat in zo’n korte tijd behalen. Mijn huid ziet er jonger uit dankzij de werking van LASER & LED-lichtbronnen, de fibroblasten zijn geactiveerd in het bindweefsel en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd.

Om een lang verhaal kort te maken: mijn huidkwaliteit ziet er 2 weken later nog steeds veel beter uit dan voor de behandeling, mijn kaaklijn is strakker, en mijn onderkin is 50% minder te bespeuren op selfies. Ja, zelfs op die in kikkerperspectief.

Probeer het zelf, want de prijs-kwaliteitverhouding is ongezien. Vanaf 85 euro per sessie, afhankelijk van de zone die je wil laten behandelen. Meer info hier en hier

/

SMILE

rv

Normaal gezien zaten wij deze maand op Tomorrowland, maar dankzij unwanted guest Covid-19 valt er spijtig genoeg ook deze zomer geen editie van het wereldberoemde festival in onze achtertuin te bespeuren. Wie niet wil wachten tot 2022 moet de Dream of Tomorrow-collectie uitchecken, met eyecatcher de prachtige wit-gouden jurk met astrologische elementen. De collectie is uniseks en feelgood. En staat net zo leuk op een feestje in de tuin van je bestie.

De jurk kost € 140 en shop je hier

/

LAAT MAAR

rv

Pollen, wie heeft dat in godsnaam uitgevonden? Ligt het aan mij, of staat het pollenalarm al gans 2021 in het rood? Het pollenseizoen lijkt neverending, hetzelfde geldt voor mijn hoestbuien en dito verstopte neus. Gelukkig heb ik sinds een paar weken hulp in huis. Een ware poetshulp in de vorm van de nieuwe Dyson Omni-glide TM stofzuiger. Ik lees even voor uit het persbericht: het is de eerste Dyson-stofzuiger die is ontworpen voor dagelijkse schoonmaak, de perfecte keuze voor consumenten die graag vaak stofzuigen, tot in de moeilijke hoekjes en gaatjes komen.

Nu, ik ga gewoon eerlijk zijn: ik haat schoonmaken en stofzuigen. Liefst van al zou ik een fulltime huishoudhulp in dienst willen nemen voor de kleinste kruimel achter mijn rug op te rapen. En sinds ik een nieuwe kitten in huis heb, vliegen de haren mij letterlijk om het hoofd. Mijn budget laat een inwonende butler voorlopig niet toe, dus richt ik mijn pijlen op Dyson. En ja, het was liefde op het eerste zicht.

Het omni-directionele Fluffy TM-stofzuigerhoofd is enorm flexibel en glijdt in alle richtingen, waardoor het makkelijk stofzuigen is onder kastjes, bedden en zetels. De kleinste ruimtes maakt hij in 1 handomdraai stofvrij. Je kan zelfs stofzuigen wanneer de machine plat op de grond ligt. Handig voor een herniapatiënt als ik, want je rug belasten tijdens het poetsen wordt hiermee definitief verleden tijd. De Omni-glide zuigt echt alles op: van grof vuil tot fijnstof. In combinatie met een luchtreiniger bestrijd je op deze manier het ergste wat dit pollenjaar te bieden heeft (ik spreek ondertussen niet meer van seizoen) en hou je eindeloze niesbuien en rood aangelopen ogen makkelijk onder controle. En je leegt het stofreservoir gewoon in 1 makkelijke beweging, zodat je niet nòg meer moet poetsen. Dyson, you’re hired.

€ 399, meer info op de website

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 20 merken van eigen bodem die je snel wil ontdekken op onze nationale feestdag, Waarom zoveel sterren een eigen beautymerk lanceren en Na 15 jaar verdwijnt de skinny jeans van het toneel.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: De favorieten van de redactie, Dyson, Elspeth jenkins, Tomorrowland.