De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins
© Elspeth Jenkins

De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 2 min

Marie Claire's fashion director Elspeth Jenkins verklapt elke twee weken haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

LIVE

Wallonië is hot. En dan bedoel ik de talrijke nieuwe luxe boetiekhotels waar je het vliegtuig voortaan met plezier voor links laat liggen. Château de Vignée is zo’n topadres. Verborgen achter de muren van een 18de eeuwse kasteelboerderij middenin de uitgestrekte natuur van de Lessevallei kan je hier genieten van al wat de Ardennen te bieden heeft. Die ingrediënten vind je terug in de gerechten van de jonge chef Marius Bosmans van restaurant Arden. Zijn keuken is lokaal, eerlijk en duurzaam, want hij probeert zoveel mogelijk ingrediënten van de producten te verwerken in de gerechten, zodat niets verloren gaat.

De prijs-kwaliteitverhouding is top, want voor een 6-gangenmenu op sterrenniveau betaal je 95 euro. Wijnliefhebbers moeten zeker ook op ontdekking in de unieke wijnkelder die maar liefst 19.000 flessen telt, waaronder een aantal zéér grote namen. Château de Vignée is slapen, eten en ontspannen. Alles waar we nu naar op zoek zijn. Met nog een stralend zonnetje op de achtergrond, als het even kan…

www.chateaudevignee.be

EJ

/

LOVE

De streetwear lovechild van het Franse Pigalle Paris en het Cubaanse rum-merk Havana Club. Het resultaat is een letterlijke cocktail aan frisse pastelkleuren, leuke tie dye prints… en iedereen is knap, dus ik ben verkocht. Bij deze collab hoort natuurlijk ook een limited edition fles rum. Deze 7 Rum x Pigalle is een must, al was het maar om je cocktailbar content te houden.

€ 40, online te koop. 

rv

/

LAUGH

Een mooie glimlach… Heb ik niet. Zo simpel is het. Ik ben half-Brits en zoals het cliché het wil ben ik opgezadeld met mijn vader zijn very British smoelwerk. Mijn moeder zegt mij al mijn ganse leven dat ik meer moet glimlachen. Maar die tanden, sorry die gingen nooit bloot. 5 tienerjaren met een beugel en 2 jaar slapeloze nachten met een veel te grote plastieken nachtbeugel hebben mij niet kunnen behoeden voor een scheve voortand waar zelfs Nanny McPhee van zou opkijken, dus geen reden om mijn beste Julia Roberts smile boven te halen.

Tot ik besliste dat witte tanden misschien meer mijn ding zijn. Want witte scheve tanden staan leuker dan gele scheve tanden, right? Enter de Sonicare 9900 Prestige elektrische tandenborstel met SenseIQ technologie van Philips. De premium opzetborstel werd speciaal ontworpen om tandplak weg te borstelen dankzij de haren die in een specifieke hoek staan en zo helpen om tot 20 keer meer tandplak te verwijderen. Ze doen ook verkleuringen verdwijnen en helpen je tandvlees te verzorgen. En dat alles met één knop. Geen ingewikkelde handleiding en zoeken naar de juiste stand. Je krijgt wat je ziet: een gezonder, witter gebit. De Philips Sonicare-app biedt realtime coaching wat druk, beweging, positie, duur en frequentie betreft en houdt zo een voortgangsrapport bij. Wanneer je trouwens te hard drukt, past de borstel automatisch zijn kracht aan. Wauw. Ook de reisetui in champagnekleur is superstylish, dus daar kan je het ook voor doen.

Sonicare 9900 Prestige van Philips, € 299, o.a. hier te koop.

rv

/

LAAT MAAR

In dit segment breng ik meestal een film of tv-tip. Maar deze editie heb ik zoiets van: laat gewoon maar, want we trekken naar buiten. Wie zit er nu nog voor tv? Hallo, de cinema’s zijn terug open, dus ga daar je fix halen en daarna nog eentje drinken.

Het weer zit mee, Lukaku is onze held en… er is een nieuwe bar in town. Barro is een nieuw concept aan de Sint-Paulusplaats in Antwerpen en een leuk alternatief voor de overvolle terrassen in het centrum of op Het Zuid. Ze serveren er lekkere negroni’s, wekelijkse dj-sets en voetbal op groot scherm. Ik was al verkocht bij Bar..

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BARRO (@barroantwerp)

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 7 x nieuwe expo’s die je absoluut moet zien, Dior lanceert eerste collectie microbags en Dit zijn de oorzaken en oplossingen voor haarverlies.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Elspeth jenkins.