Dior lanceert eerste collectie micro bags
© Brigitte Niedermair

Dior lanceert eerste collectie micro bags

Leestijd: 1 min

In navolging van andere grote modehuizen lanceert Dior vandaag een eerste collectie micro bags. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om schattige, petieterige varianten van hun klassiekers zoals de Lady Dior en de Saddle. 

Kun je nooit je sleutels vinden in je handtas? Dan zijn de micro bags van Dior vast iets voor jou. Want er past amper meer in dan een bankkaart, lipstick en eventueel nog een tampon. En dan moet je al goed je best doen om alles er in te krijgen. De gloednieuwe Dior Micro-bags mogen dan petieterig klein zijn, het zijn wel degelijk volwaardige handtassen.

Lees ook: Dior cruisecollectie 2022: sterke, mythologische vrouwen op sneakers.

Het Franse modehuis koos er namelijk voor om de iconische Lady Dior, 30 Montaigne, Caro en de Saddle opnieuw uit te brengen in een formaat dat ongeveer 5 keer kleiner is dan de originele tassen. Ze zijn allemaal beschikbaar in zwart, rood en beige, en in een zacht palet van pastelkleuren voor de zomer. Het gewatteerde cannage-motief, te zien op de Caro en Lady Dior, werd ten slotte geherinterpreteerd in de vorm van hartjes én parels. Om het extra snoezig te maken.

Ontdek ze hieronder:

De kleine micro bags van Dior zijn vanaf vandaag te koop in de winkels en op de webshop. Prijzen variëren tussen de € 1.900 en € 2.600.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.