De beauty- en badkamergeheimen van visagiste Sophie Engelen
© Raf Maes

De beauty- en badkamergeheimen van visagiste Sophie Engelen

Leestijd: 2 min

Geen toxische producten in de badkamer en ijskoude douches: Sophie Engelen, visagiste en vrouw achter het verzorgingsmerk aloïse, vertelt over de producten in haar badkamerkast, schoonheidsroutines en beautyrituelen.

/

Om hoe laat sta je op Sophie Engelen?

“Ik ben bewust een vroege vogel en sta rond halfzeven op. Zelfs in het weekend slaap ik zelden uit. Ik geniet ervan om wakker te zijn voor mijn gezin, zo kan ik in alle rust aan mijn dag beginnen. Mijn ochtendroutine begint met een douche die ik afsluit met ijskoud water. Die helpt mij om mijn dag fris en energiek te starten.”

Kom je weleens de deur uit zonder make-up?

“Het hoeft niet veel te zijn, maar een beetje mascara en crèmeblush horen er altijd bij. Ik ben geen voorstander van veel make-up, ik hou van een natuurlijke, frisse look.”

Hoe verzorg je je huid?

“Een goede huidverzorgingsroutine is van groot belang, vooral de kwaliteit van de producten die ik gebruik, is essentieel. In het weekend besteed ik extra tijd aan mijn huidverzorging. Dan smeer ik een enzympeeling, een masker en gebruik ik een gua sha.”

Doe je iets groen voor de planeet?

“Je zal geen producten met toxische ingrediënten vinden in mijn badkamer.”

Sport je graag?

“Ik ben nooit een fervent sporter geweest, maar ben sinds een aantal maanden verslaafd aan pilates. In het weekend doe ik daar nog yoga bij om de week bewust af te ronden en helemaal tot mezelf te komen.”

Diëten, ja of nee?

“Ik volg geen dieet maar ga wel bewust om met voeding. Ik heb graag vers eten op tafel dus kant-en-klare maaltijden zal je bij ons niet vinden. Ik vermijd gluten en lactose maar ben er flexibel in. Als voeding een vorm van stress wordt, dan ben je niet goed bezig.”

Hoe je van je leeftijd?

“Ik vind 44 een mooi getal. Al moet ik toegeven dat ik het soms confronterend vind om ouder te worden als ik veranderingen zie door de leeftijd, zoals lijntjes. Maar ik wil graag elke leeftijd kunnen omarmen. Ik vind niets krachtiger dan een oudere vrouw die er staat en wijsheid en fierheid uitstraalt.”

Welke geuren herinneren je aan je kindertijd?

“Ik heb een goede neus en geuren katapulteren me makkelijk naar het verleden. Vetiver van Guerlain was het parfum dat mijn vader altijd droeg, ook de geur van vers gemaaid gras brengt me terug naar de zomers van mijn kindertijd. Ik kan op straat moeilijk een roos voorbijwandelen zonder eraan te ruiken.”

Wie is de mooiste vrouw die je ooit hebt ontmoet?

“Ik ben dagelijks omringd door mooie vrouwen, zowel in mijn privéleven als op werkgebied. Dus vind ik het moeilijk om er eentje uit te pikken. Mooi en inspirerend vind ik de antropologe Jane Goodall.”

Hoe wil je eruitzien op je 70ste?

“Ik hoop dat ik geluk uitstraal.”

Je ultieme beautytip?

“Focus op je mooie kanten en wees niet te hard voor jezelf.”

De top 3 beautyproducten van Sophie Engelen

Vond je de beautygeheimen van Sophie Engelen interessant om te lezen? Ontdek dan hier de beautygeheimen van Farah El Bastani, Jayda G, Kate Moss & meer!

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"