De schoonheidsgeheimen van Jayda G
©

De schoonheidsgeheimen van Jayda G

Leestijd: 3 min

Veel dansen, veel hydrateren en af en toe een stukje chocolade: de Canadese dj en producer Jayda G vertelt over de producten in haar badkamerkast, schoonheidsroutines en beautyrituelen.

/

Om hoe laat sta je op?

“Er zijn twee Jayda’s. De Jayda die dj’t en de Jayda die niet dj’t. Je zou het misschien niet denken maar ik ben een vroege vogel. Als ik niet dj, sta ik om 7 uur op, mediteer ik en doe ademhalingsoefeningen. Als ik dj’s – meestal is dat ’s nachts – slaap ik zo lang mogelijk en als ik opsta, stretch ik. Urenlang op een vliegtuig zitten en dansen op een harde vloer heeft zijn invloed op het lichaam. Stretchen helpt. En af en toe een dutje tussendoor is essentieel. Ik ben geen feestbeest: te veel feesten is nefast voor een dj.”

Kom je wel eens de deur uit zonder make-up?

“Zo vaak mogelijk. Als tiener smeerde ik mijn gezicht vol make-up. Het gaf me zelfzekerheid. Ik hield er van om nieuwe producten, technieken en looks uit te proberen. Ik ben een meester in het tekenen van een cat-eye: daar heb ik jaren op geoefend en kan ik nu in vijf minuutjes aanbrengen. In mijn twintiger jaren stopte ik met langzaamaan met make-up te gebruiken: ik was het beu om er zoveel tijd in te steken. Vreemd genoeg gaf geen make-up gebruiken me ook een boost in zelfzeker zijn: ik had mezelf aanvaard hoe ik was, ik had geen make-up meer nodig om me anders voor te doen als ik was. Nu maak ik me op als ik draai: dan voelt make-up aan als iets bijzonder.”

Hoe verzorg je je huid?

“Ik breng veel tijd door op vliegtuigen, en dat is nefast voor mijn huid, die is zeer droog. Ik smeer dus alle mogelijke hydraterende producten op mijn gezicht. Ik gebruik een cleanser met squaleen, een dagcrème met hyaluronzuur en om af te werken een laagje rozebottelolie. Als ik die smeer denk ik: ‘waar was jij heel mijn leven?’. Ik hou van de producten van The Ordinary: ze zijn betaalbaar en hun producten pakken specifieke noden aan.”

Sport je graag?

“Ik hou van sporten. Ik heb heel veel last van angsten, en sporten helpt me om de anxiety uit mijn lichaam te verbannen. Ik doe drie dingen: pilates, fietsen en dansen. Tijdens een dj-set sta ik geen seconde stil, dat is een serieuze work out, ik zweet me te pletter. Het is de uiterste vorm van zelfuitdrukking.”

/

Diëten, ja of nee?

“Als tiener volgde ik gekke diëten. Het is een moeilijk reis, om als vrouw je lichaam te aanvaarden. Met ouder worden, stopte ik met diëten maar begon ik meer naar mijn lichaam en gezondheid te luisteren. Tijdens het touren, is het moeilijk om groenten te vinden. Maar ik heb veel groenen, fruit en vis nodig. Zo’n dieet geeft me energie en maakt me gelukkig. Mijn enige zonde zijn taarten en chocolade, vooral als ik PMS heb. Maar ook dan luister ik naar mijn lichaam: blijkbaar heeft het tijdens die periode van de maand zoete dingen nodig. Chocolade is trouwens het enige dat ik op mijn rider zet. Alcochol drink ik niet: ik hou er niet van. Het klinkt saai, maar tijdens het dj’en drink ik vooral water, groene thee en cola. Zeker als ik om 4 uur ’s nachts met draaien, helpt cola.”

Hou je van je leeftijd?

“Met ouder worden, voel ik me beter in mezelf en begin ik mezelf beter te kennen. Ik weet wat ik wil en dat maakt me gelukkig. Ik heb zoals iedereen veel negatieve dingen meegemaakt maar die hebben uiteindelijk naar de mooie dingen geleid. Mijn tip: pin je niet te vast aan traditionele verwachtingen, maar stel je open voor wat jet leven je biedt. Verandering is hard maar het leidt tot mooie dingen.”

/

Wie is de mooiste vrouw die je ooit hebt ontmoet?

“Mijn moeder Leora. Ze is mooi vanbuiten en van binnen uit. Ze is heel openminded, nieuwsgierig en heeft me altijd gesteund, ook tijdens mijn overstap van wetenschapper naar dj. I love my mum.”

Hoe wil je er uit zien op de 70ste?

“Ik wil vooral nog actief zijn. Ik hoop dat ik wat dj-en betreft al met pensioen ben, maar ik hoop wél nog veel te dansen”.

Je ultieme beauty-tip?

“Slaap genoeg. Als ik acht uur slaap, kan ik alles aan. Gelukkig ben ik een goede slaper. Goed slapen is een must voor een dj je moet altijd en overal kunnen slapen.”

Jayda G speelt zondag 28 mei op Core Festival in Brussel. Meer info op de website.

Lees ook: Pamela Anderson is terug, net als haar iconische kapsel

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"