De beauty- en badkamergeheimen van Farah El Bastani
© Caro Derademaeker

De beauty- en badkamergeheimen van Farah El Bastani

Leestijd: 1 min

Olijfolie op de huid en een dieet zonder Mexicaanse avocado’s: de Belgische styliste Farah El Bastani vertelt over de producten in haar badkamerkast, schoonheidsroutines en beautyrituelen.

/

Om hoe laat sta je op?

Farah El Bastani: “Ik sta op rond 7 uur en drink een glas lauw water met citroensap om mijn lichaam rustig aan op gang te laten komen. Ik neem een douche, poets mijn tanden en verzorg mijn huid: ik smeer een dagcrème met SPF en een serum en werk af met een mascara. Ontbijten doe ik niet. Ik vertrek naar mijn studio en drink daar een eerste kop koffie.”

Kom je weleens de deur uit zonder make-up?

“Ik heb lang last gehad van hormonale acne. Die verstoppen onder dikke lagen make-up maakte het alleen erger. Nu mijn huid beter is, gebruik ik opnieuw vaker make-up, gewoon omdat ik het fijn vind om mezelf op te maken.”

Hoe verzorg je je huid?

“Ik reinig mijn huid ‘s morgens en ’s avonds en smeer elke dag een SPF 50. Een maandelijks bezoek aan de schoonheidsspecialiste behoort tot mijn vaste routine. Met de hulp van een experte en aangepaste verzorgingen geraakte ik verlost van extreme acne.”

Doe je iets groen voor de planeet?

“In de Marokkaanse cultuur staat olijfolie centraal. Volgens mijn moeder is dit magische goud de basis van alles. Ik heb een zelfgemaakte favoriet: een scrub van suiker en olijfolie voor mijn lichaam.”

Sport je graag?

“Ik heb een actieve job dus ben elke dag in de weer. Ik heb niet echt nood aan extra sport. Maar aerial yoga lijkt me wel wat. Zo’n yogasessie met touwen in de lucht zou het lichaam stretchen en ontspannen.”

Diëten, ja of nee?

“Ik probeer seizoensgebonden, bio en lokaal te kopen in de supermarkt. Ik eet dus geen bonen uit Kenia of avocado’s uit Mexico, ook al zou ik dat wel willen. En voor de rest doe, eet en drink ik alles met mate.”

Hoe je van je leeftijd?

“Ik ben 33 en word elk jaar zelfbewuster, rustiger en zelfzekerder. De onzekerheden die ik voelde als twintiger heb ik achter me gelaten, niets voelt beter dan dat. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe sterk en powerful ik me zal voelen als ik 40 ben.”

Welke geuren herinneren je aan je kindertijd?

“De geur van versgebakken brood. Thuis moest alles vers zijn, we aten nooit iets dat uit een blik of een diepvrieszak kwam. Groenten kochten we op de markt, vlees en vis kwamen van bij de slager en de visboer en mijn mama bakte brood. Als kind vond ik dat een hoop gedoe, nu ben ik net blij dat ik zo bewust ben opgevoed.”

Wie wil je zijn op je 70ste?

“Ik wil gezond zijn.”

Dit zijn de drie favoriete producten van Farah El Bastani:

Vond je dit interessant? Ontdek dan ook de schoonheidsgeheimen van Jayda G, Kate Moss, Kristina De Coninck & meer.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"