De beauty- en badkamergeheimen van Kate Moss
© Cosmoss

De beauty- en badkamergeheimen van Kate Moss

Door Aurélie Lambillon
Leestijd: 1 min

Vroege ochtenden in plaats van wilde nachten en groene sapjes in ruil voor champagne: het Britse topmodel Kate Moss vertelt over de producten in haar badkamerkast, schoonheidsroutines en beautyrituelen.

/

Kate Moss, Om hoe laat sta je op?

“Rond half acht, acht uur: ik begin de dag met een yogaen meditatiesessie. Ik heb het lange tijd moeilijk gehad om naar bed te gaan en op te staan. Nu is het vreemd genoeg net andersom. En ik lig ook niet meer graag in bed te niksen.”

Kom je weleens de deur uit zonder make-up?

“Nooit! Een wijze vrouw zei me ooit: ‘Je weet nooit wie je tegenkomt.’”

Sport je graag?

“Ik doe aan pilates. Naast yoga, dat me heel soepel maakt, is het de ideale sport om de spieren te versterken”, aldus Kate Moss.

Diëten, ja of nee?

“Ik ging ooit op een Ayurvedische retraite in India en voelde me nadien geweldig. Maar ik vind het dieet te ingewikkeld om dagelijks te volgen. Ik mis al snel eiwitten zoals kaas, vis en vlees. Ik ben dus geen vegetariër, maar ik let wel op en eet geen rotzooi meer. En ik begin de dag met een groen sapje, wat me een goed geweten geeft.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door COSMOSS (@cosmoss)

Doe je iets groens voor de planeet?

“Ik heb een stuk grond op het platteland. Een helft bouwde ik om tot een bijenreservaat, op de andere helft teel ik graan. Een vriend maakt daarmee brood om aan de minderbedeelden te geven. Hij maakt jaarlijks wel twintigduizend broden.”

Hoe verzorg je je huid?

“Ik ben net begonnen met gezichtsyoga. Het ziet er een beetje uit als een freakshow, maar het lijkt me zinvol om zowel de spieren van het gezicht als het lichaam te versterken.”

Wat zegt je haar over jou?

“Dat ik het beter lang kan dragen. Toen ik zwanger was, knipte ik het kort maar dat stond me niet.”

Draag je altijd parfum?

“Altijd. Mijn twee favorieten zijn Fleurs d’Oranger van Serge Lutens en L’Heure Bleue van Guerlain. Ik had ooit het geluk Monsieur Lutens te ontmoeten. Hij gaf me een rondleiding door zijn ongelooflijke huis in Marokko. Een buitengewone man.”

De mooiste vrouw die je ooit hebt ontmoet?

“Het klinkt misschien narcistisch maar mijn dochter Lila: ze is een mooie vrouw aan het worden. Als kind was ze erg verlegen. Nu is ze 20 jaar en staat ze met beide voeten op de grond. Ze zoekt haar eigen weg. Ze studeert fotografie aan de Parsons School of Design in New York. Ik begrijp haar maar al te goed. Ik verbleef er ook als tiener en het is de juiste leeftijd om er te wonen. De stad heeft 1 2 3 zoveel energie!”

De drie favoriete producten van Kate Moss:

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Dermatologe Ingrid van Riet verklapt haar schoonheidsgeheimen & De beauty- en badkamergeheimen van Natalie Joos.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beautygeheimen, Kate moss.