De beauty- en badkamergeheimen van Marie Wynants
©

De beauty- en badkamergeheimen van Marie Wynants

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Een strakke ochtendroutine, een gua sha in de diepvries en oma Maria als muze: fotografe en Sisley-ambassadrice Marie Wynants over haar beautygeheimen.

/

Hoe ziet je ochtendroutine er uit?

“Mijn skincareroutine is zowat de enige routine in mijn onregelmatige leven. Hoe dronken of moe ik ook ben, ik kruip nooit mijn bed in zonder mijn skincareritueel. Als ik die routine niet onderhoud, verslechtert mijn huid direct. Ik heb zo veel producten geprobeerd en gekocht, met het budget dat ik al uitgaf aan skincare, had ik misschien wel een huis kunnen kopen. De fase van experimenteren en zoeken is voorbij: ik ben loyaal aan de verzorgingsmerken die ik gebruik. Een paar jaar geleden had ik plots last van volwassenenacne, en heb lang moeten zoeken naar de juiste producten. Ik heb veel gehad aan de producten van het Belgische merk Craith Lab. Het zijn producten zonder hidden nasties. Om te reinigen gebruik ik de Cleansing Foam, de High Performance Liquid Foam als dag – en nachtcrème. Make-up gebruik ik weinig: de fond de teint die ik sinds mijn veertiende gebruik, is die van Sisley, de Phyto-Teint Ultra Eclat in N°4, Honey. Na al die jaren nog steeds mijn favoriet. Het is de enige waarvan ik weet dat hij geen oneffenheden of puistjes veroorzaakt. Ik gebruik nooit lippenstift, ik focus steeds op mijn ogen. Een lijntje eyeliner is mijn kenmerk. Ik wissel af tussen de liner van Be Creative en Chanel.”

En kan je iets vertellen over je avondritueel?

“Ik gebruik twee keer per week de AHA-Peeling Overnight van Doctor Babor, die zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verwijderd wordt. Sinds ik die peeling smeer, heb ik minder last van ontstekingen en puistjes. Ook het Serum van Ducray Keracnyl voorkomt ontstekingen. Ik sluit af met de crème van Craith Lab.”

Marie Wynants

/

Welke drie beautyproducten kan je niet missen?

“Ik ben geen volhouder, ik moet onmiddellijk resultaat zien van de producten die ik smeer. De Mattifying Moisturizing Skin Care van Sisley zorgt ervoor dat ik minder glim. De zonnecrème ISDIN Age Repair met SPF 50 is niet vettig, trekt snel in en veroorzaakt geen puistjes. De Black Rose Eye Contour Fluid van Sisley werkt tegen grijze en doffe oogkringen. Ik smeer de crème ’s morgens en ’s avonds, hij geeft mijn ogen een frisse blik.”

Wat zijn je favoriete beautyadresjes?

“Het schoonheidsinstituut Kinelux in De Pinte zocht mee naar oplossingen voor mijn huidprobleem. Ik vertrouw hen qua producten en qua kennis, ze hebben de beste verzorgingen en zijn niet verbonden aan één merk. Ik ga er naartoe om mijn huid te verbeteren, niet om te relaxen. Binnenkort ga ik naar de Sisley spa in Hotel La Réserve In Knokke, een tripje waar ik naar uitkijk.”

Welke beautytrend zal je nooit proberen?

“Een vampire facial: zo’n behandeling zou naar het schijnt wonderen doen, maar het klinkt heftig en eng. Ik zeg nooit nooit: misschien probeer ik zo’n facial binnen vijf jaar wel. Maar momenteel heb ik er geen behoefte aan.”

Marie Wynants

/

Heb je een trucje om er snel beter uit te zien?

“Als ik slecht heb geslapen, ik ben een zeer slechte slaper, plets ik ‘s ochtends ijskoud water op mijn gezicht, of smeer ik enkele ijsblokjes. Mijn huid ziet er instant frisser uit, met meer kleur. Een gua sha steen helpt ook, ik heb er permanent eentje in mijn diepvries liggen.”

Hoe ga je om met ouder worden?

“Vroeger trok ik me niets aan van mijn uiterlijk of huid, nu moet ik er meer zorg voor dragen. Ik smeer anti-rimpel crème en heb een paar grijze haren, maar dat vind ik niet erg. Ik heb vertrouwen in mijn genen: zowel mijn moeder als mijn grootmoeder zien er tien jaar jonger uit.”

Hoe wil je eruitzien op je zeventigste?

“Even natuurlijk als mijn oma, Maria, die 80 is. Ze ziet er 70 uit. Ze is vitaal, zelfzeker, fit, goed te been, ze heeft geen kwaaltjes en geen klachten. Een mooi omaatje.”

Nog een laatste beautytip?

“Veel water drinken en genoeg slapen, maar dat zijn evidente tips. Masseer je gezicht wakker, met een gua sha steen of met je met duimen. Op die manier ’s ochtends je bloedcirculatie stimuleren, is uiterst weldadig.”

Vond je dit interessant? Ontdek dan ook de beauty- en badkamergeheimen van Inge Onsea, Nanja Massy, Pascale Naessens en Manon Aerens.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.